Michael Akaydin paitsi että hän itse kilpailee Supercrossissa, on myös armoton sarjan fani, ja laittoi sen vuoksi vain huolettomasti pyörän sivuun ja alkoi seurata muitten ajamista.

– Luulin ensin, että joku pilaili kanssani, Akaydin kertoi palattuaan paikalle ja huomattuaan, että pyörä oli poissa. – Kiertelin ympäriinsä, mutta pyörä oli hävinnyt, ja aloin "koko homman".

"Koko homma" tarkoittaa tässä sosiaalista mediaa, joka kuohahti sen jälkeen kun se sai uutisia tapahtuneesta Akaydinin Facebook-, Twitter- ja Instagram-tilien kautta.

Rekisterikilpi kuvaan

Joku oli huomannut, että lehdistön kulkulupaa käyttävä henkilö oli ottanut pyörän ja laittanut sen valkoisen Ford-150:n kyytiin. Joku toinen oli puolestaan havainnut kuvaukseen sopivan avolavapakun valtatiellä 5 noin 45 minuutin kuluttua some-hälyn alkamisesta, ja otti kuvan auton rekisterikilvestä.

Koska poliisi ei olisi ehtinyt paneutumaan asiaan ennen kuin maanantaina, Akaydin hankki haltuunsa videovalvontakameran kuvaa stadionilta ja kun hän nyt tiesi rekisterinumeron, sai kavereineen tietoonsa avolavapakun VIN-numeron, rekisteröidyn omistajan sekä hänen osoitteensa.

He menivät osoitteeseen seuraavana päivänä ja vakoilivat kiikareiden avulla kiinteistön tapahtumia etäältä. Silloin he näkivät valkoisen avolavan ajavan esiin ja kuljettajan ottavan moottoripyörän alas ja laittavan sen pihalla olevaan konttiin ja ajavan pois.

Miehet soittivat poliisin paikalle ja Fordilla matkassa ollut mies pidätettiin epäiltynä varkaudesta. Akaydinin mukaan mies tunnetaan eräänlaisena kalifornialaisena turvenuijana, joka oli päässyt sisään perus-lehdistökortilla.

Vaikka turvakameran kuva olikin käytössä ja muitakin todisteita tapahtuneesta löytyi melko pian, sosiaalisen median kautta saatu rekisterinumero mahdollisti voron löytämisen. Joten vikkelää some-toimintaa saa kiittää ratkaisevasta avusta KTM:n saamisesta takaisin alle 20 tunnin. Asiasta kertoi OC Weekly.