Ajatus perustaa MC Ylikypsät kinkut alkoi hiljalleen hautua yhdeksän vuotta sitten.

– Ystävättäreni kanssa omistimme moottoripyörät ja mietimme, että meitä keski-ikäisiä moottoripyöräileviä naisia on aika paljon ja on mahdollisesti haastavaa liittyä mihinkään perinteiseen moottoripyöräseuraan, jossa miehet puhuvat vain pyöristä ja niiden tehoista. Aloimme kehittää ajatusta perustaa yli 45-vuotiaille naisille oma kerho. Vuoden verran suunnittelimme sääntöjä ja keväällä 2008 aloimme jakaa flyereita motoristien joukossa ja laitoimme pari pientä ilmoitusta paikalliseen lehteen. Ajatus sai nopeasti tuulta siipiensä alle ja syyskokouksessa samana vuonna paikalla oli puolet kerhomme jäsenistä eli 20 henkilöä 40:stä. Ilmiselvästi kerhollemme oli olemassa tarve, jonka täytimme.

Tällä hetkellä jäseniä on noin 50. Kerhoon pääsyn edellytyksenä on olla nainen (oma ilmoitus riittää, sukupuolitestejä ei ole) ja alaikäraja on 45 vuotta. Koska kaikki säännöt on tehty rikottaviksi niin Kinkuksi voivat päästä myös alle 45-vuotiaat "sikahyvällä selityksellä" ja nämä kerhon alaikäiset muodostavan Herkkukinkku-osaston.

– Kaikilla muilla MC-kerhoilla on presidentit, mutta näin isoa naislaumaa on mahdotonta hallita demokraattisin keinoin, joten meillä vastaavaa virkaa hoitaa Diktaattori, eli tällä hetkellä minä, Marru Honkanen kertoo.

MC Ylikypsät kinkut -kerhon jäsenet löytyvät etupäässä Järvenpää-Lahti linjalta, mutta kuten kerhon sivuillakin sanotaan: "Pyörä kulkee ja etäisyydet eivät tunnu missään".

Jos kiinnostuksesi heräsi, käy tutustumassa kerhoon ja sääntöihin MC Ylikypsät kinkut -kerhosivuilla.

Vaikka itse jäsenyys ei olisikaan juuri nyt harkinnassa tai ajankohtainen, ovat heidän kerhosivunsa muutenkin riemullista luettavaa. Käy vaikka kurkkaamassa kuvia. Tosikot älkööt vaivautuko.