Kymmenvuotias Lari Saari tuli messuille Vantaalta isänsä Niko Saaren kanssa. Isä Niko on ajanut trialia harrastuksekseen 25 vuotta, mutta Niko on ajanut motocrossia jo peräti 6 vuotta. Harrastusvuosien määrä on mittava suhteessa Larin ikään.

– Opetin itse Larin ajamaan, ja kuulumme Vantaan Moottorikerhoon, kertoo hänen isänsä Niko.

– Parasta on se kun pääsee ajamaan kovaa, Lari tiivistää tuntojaan.

– Ja hyppyihin panostetaan aina, lisää Niko-isä.

– En ole vielä kilpaillut, mutta sekin tulee ajankohtaiseksi viimeistään, kun täytän 12 vuotta, KTM 65:llä ajava motocrosskuski kertoo tulevaisuudensuunnitelmistaan.

Entä mitäs äiti tykkää poikansa harrastuksesta?

– Hän ei ole ikinä ollut katsomassa, koska hän vähän pelkää, Lari toteaa.

– Kun itse ajaa, niin ei pelota tai jännitä lainkaan, mutta kun Lari ajaa, niin silloin kyllä jännitän minäkin pojan puolesta, Montesa-Hondalla ajava isä myöntää.

Niko Hokkanen

Niko Hokkanen 12 v. on hämeenlinnalainen Riihimäen Moottorikerhoa edustava cc-luokassa kilpaileva motocross-kuski, joka on ajanut crossia jo nelivuotiaasta lähtien.

Niko Hokkanen on ajanut jo 8 vuoden ajan crossia.

Niko Hokkanen on ajanut jo 8 vuoden ajan crossia.

– Iskä opetti ajamaan, kun hän itsekin ajaa crossia, Niko aloittaa. – Viime vuosi oli toinen kausi kun ajoin kilpaa. Se ei mennyt ihan putkeen, kun olkavarsi meni loppukaudesta ja pari viimeistä kisaa jäi sen takia väliin. Parasta motocrossissa on kehittyminen ja tietenkin kilpaileminen. Vähän osaan jo itse huoltaa pyörää, kun iskä on opettanut, mutta kyllä hän vielä pääasiassa hoitaa sen puolen. Seuraavan kerran pääsen treenaamaan kunnolla hiihtolomalla, jolloin lähdemme koko perheen kanssa harjottelemaan Belgiaan, Hollantiin ja Ranskaan. Minulla on 4-5 ajopäivää ja loppuaika vietetään lomaa koko perheen voimin.

Miikka Palohuhta

Miikka Palohuhta kokeili miltä tuntuu istua moottoripyörän selässä, vaikkei itse moottoripyöräily olekkaan päämielenkiinnon kohteena.

– Tämä on perinteinen jokavuotinen KMX - Kaarina Motocross ry:n reissu tänne MP-näyttelyyn. Meitä on bussilastillinen, josta muksuja on matkassa toistakymmentä, kertoo Miikkan isä Markus Palohuhta. – Itse ajan crossia ihan kuntoilumielessä ja keskimmäinen poikani on myös lajin parissa. Kyllä siinäkin on ihan riittävästi pyörien pesemistä ja huoltamista, ajon jälkeen, Markus nauraa.

Miikka Palohuhta.

Miikka Palohuhta.

Nuutti ja Justus Rannansuu

Nuutti ja Justus Rannansuu olivat täydessä vauhdissa päästessään messuilla moottoripyörän selkään.

– Mä ajan lujaa, Nuutti hihkui ja mielikuvitus oli varmasti jo kaukana tien päällä.

– Ihan vielä eivät ole kyytiin kotona päässeet, mutta autotallissa käyvät istumassa pyörän päällä, isä Sampo kertoo.