Skullyn AR-1-kypärä on ensimmäinen laajennetun todellisuuden kypärä, jota on valmistettu vähän kuin sitä Iisakin kirkkoa tuossa naapurimaassa aikanaan. Skullyn promoaminen aloitettiin jo 2013, jolloin luvattiin, että se on kuluttajakäytössä vuoden 2014 loppuun mennessä. 

Tätä päivämäärää siirrettiin toukokuulle 2015, kun Skullyn joukkorahoituskampanja aloitettiin. Sittemmin päivämäärää muutettiin jälleen, nyt vuoden 2015 loppuun. Helmikuussa yritys kertoi aloittaneensa kypärien toimituksen, mutta kyseessä on ilmeisesti esituotantosarja.

Nyt, kun eletään jo huhtikuuta 2016 Skully on taas kertonut toimitusten myöhästymisestä. Tällä kertaa se ei ole antanut tarkkaa päivämäärää tai kuukautta, milloin tuotantokappaleet ovat markkinoilla, kertoo Asphalt and Rubber.

Ongelmia elektroniikassa

Skullyn viimeisin syy tuotannon lykkääntymiselle on piirilevyjen tuotannossa epäonnistuminen. Skullyn tiedotteen mukaan hankaluuksia syntyi, kun se "yritti siirtyä ensi vaiheen tuotannosta massatuotantoon" ja " törmäsi elektroniikan valmistusongelmiin".

Tämäntyyppisiä ongelmia yleensä tulee vastaan, kun suunnitellaan komponentteja, joita ei ole optimoitu massatuotantoon, mikä tarkoittaa sitä, että sen rakenne on liian monimutkainen, tai se on liian kallis valmistettavaksi. Tuote ei myöskään ole silloin vielä kunnolla ehtinyt prototyyppivaiheen ohi, vaan on vielä vaiheessa, mikä estää massavalmistuksen.

Se merkitsee myös sitä, että kunhan Skully saa elektroniikan komponentit tuotantokuntoon, ne pitää testata uudelleen mm. elektromagneettisten häiriöiden varalta.

Skully on kertonut, että 20.4. se aloittaa tuotannon alhankintapartnerinsa Flextronicsin kanssa, joka integroi uudet elektroniikan komponentit kiinalaisen MHR Helmetin Skullylle valmistamiin kypäriin. Kunhan FCC eli Federal Communications Commission tutkii uuden elektroniikan ja hyväksyy sen, alkavat toimitukset asiakkaille.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

26.2.2016 Skullyn laajennetun todellisuuden kypärien toimitukset käynnissä

17.6.2015: Skullyn heijastusnäytöllä varustetun kypärän jakelu siirtyy joulukuulle