Dutchess ja Danno Sabovitch tekivät melkoisen pakomatkan moottoripyörällään savun ja liikenneruuhkien läpi, kun he ajoivat karkuun massiivisia metsäpaloja Fort McMurrayssä Altassa. Pakomatka tapahtui yöaikaan savun täyttämillä teillä, ja he saapuivat Edmontoniin keskiviikkona noin kello 7 aamulla.

Pariskunta kommentoi ajon olleen kuin olisi katsonut maailmanlopusta kertovia elokuvia ja olleen kauhistuttavaa. He olivat pakomatkalla yhdessä noin 88 000 muun ihmisen kanssa, joiden piti lähteä Fort McMurraystä ja ympäröiviltä alueilta, missä tuli jatkaa edelleen riehumistaan. Kymmenettuhannet ihmiset pakenivat kaupungista, tulen pahimmillaan riehuessa molemmin puolin valtatietä.

He päättivät lähteä moottoripyörällä jonotettuaan kaksi tuntia bensiiniä jerrykannuunsa - ja sitten joku oli varastanut sen. Joku oli antanut heille sen jälkeen bensakannunsa, mutta pariskunnalla ei ollut riittävästi polttoainetta seuraavalle huoltoasemalle asti autoa varten, mutta he tajusivat, että se riittäisi kyllä moottoripyörälle.

He pakkasivat mukaan vaatteita kolmeksi päiväksi, tietokoneen kovalevyn, passit ja muuta vastaavaa laukkuihinsa ennen lähtöä.

Kun he lähtivät matkaan, tie oli täynnä autoja, metsäpalon savua ja tuhoa. 

– Kaikki puut tien varrella olivat tulessa, Dutchess Sabovitch kertoo.

Tuho oli melkoista, palaneita taloja ja hylättyjä autoja - joko polttoaineen loppumisen vuoksi tai liikenteeseen juuttumisen takia. Naisen oli vaikea hengittää allergiansa ja savun takia moottoripyörän kyydissä ollessaan. Vaikka aurinko oli vielä ylhäällä, savun vuoksi oli pimeää miltei kuin yöaikaan.

He olivat kokeneet matkan varrella myös valtavan pamahduksen, kun jokin metallisäiliö, ilmeisesti propaanisäiliö, oli räjähtänyt ja sen osia oli lentänyt heidän ohitseen.

Pariskunta kuitenkin onnistui säilymään ehjin nahoin koko pakomatkan, vaikka se oli ollutkin raskasta. Ja CBC:lle antamassaan haastattelussa he eivät vielä tienneet, onko heidän oma talonsa selvinnyt palosta vai ei.