Video on australialaisen Crosstraining Enduron käsialaa. Heillä on Youtube-kanava, johon kannattaa tutustua tarkemminkin. He itse toteavat, että heidän sivustonsa on täynnä "tusinoittain huonolaatuisia videoita, jotka antavat täysin harhaanjohtavaa tai täysin epäpätevää tietoa pyörien säädöistä, cross trainingistä, kovan luokan endurotekniikoista sekä siitä, miten kurapyörällä ajetaan". Tämän parempaa mainoslausetta ei taida ollakaan, ja videot ovat siis oikeasti erittäin ammattimaisesti toteutettuja.

Crosstraining Enduro -sivuston vetäjät ovat kuulemma "täysin kyllästyneitä kuulemaan tekosyitä, että pyörä on liian hidas, raskas tai että minulla nyt vain ei ole habaa nostaa keulaa ylös maasta".

"Hyvä tekniikka", videolla kerrotaan, "tarkoittaa sitä, että käytät kehosi painoa ja pyörän jousitusta varmistamaan irtautumisen".

Eli peruskuvio heidän mielestään on: "Varmista, että jalkasi on valmiina painamaan takajarrua. Hyppää jalkatapeille, että saat jousituksen painumaan alas. Kun jousitus palaa, anna pyörälle aivan vähän kaasua ja nosta ohjaustangosta vähän ylöspäin. Käytä takajarrua siten kuin tarvitaan nopeuden kontrolloimiseksi ja etupyörän tuomiseksi takaisin alas."

"Lyhyen käytännöllisen wheelien tavoitteena on nostaa etupyörä ylös niin nopeasti kuin mahdollista minimikaasunkäytöllä ja vain äärimmäisen pienellä vauhdinnousulla. Ideaalisti ajatellen etupyörä pitäisi saada ylös tasapainopisteeseen vain pyörän mittaisella matkalla."

"Tärkeää on myös oppia laskemaan etupyörä alas milloin ja mihin haluaa."

Kannattaa katsoa video ja vilkaista heidän muutakin tarjontaansa täältä.