Jyväskylän moottoriurheilijat isännöi kauden toista SM-kilpailua Kemoran moottoriradalla Vetelissä. Järjestävä kerho suoriutui avauspäivästä kunnialla, vaikka säätila sateiden muodossa ei päivää suosinut. Vaikeissa olosuhteissa ajettu kisapäivä oli oli JMU:lle menestyksekäs myös kilpailullisesti, kun JMU:n Aleksi Kyllästinen toi Kawasakinsa superbike-luokan lähdön ykkösenä maaliin.

Voittokamppailu ei muodostunut kovin tiukaksi, siitä piti huolen alituisesti päivää häirinnyt vesisade. Kyllästinen vei letkaa vakuuttavalla otteella kisan alkupuoliskolta asti ja totesi kisan jälkeen joutuneensa muutamaan kertaan kiristämään vauhtiaan seuraajien saavuttaessa. Kyllästisen takana vastus ei ollut heppoista, vaan kannassa väijyi hallitseva Suomen mestari Tapio Pirilä. Kymmenen vuoden kisatauolta radoille palannut Rune Kulla piti kolmostilaa hallussaan kisan loppumetreille asti, vaihtovirhe kuitenkin kostautui ja avauskisat Jurvassa voittanut Ville Valtonen kuittasi Kullalta kolmospaikan. Ruutulipulle superbiket saapuivat järjestyksessä Kyllästinen, Pirilä, Valtonen, Kulla ja viidentenä hienosti sateessa ajanut toisen polven kuski Jesse Maikola.

Niki Tuuli peukutti jälleen yhden voiton kunniaksi.

600-kuutioisten superstock-pyörien kisa oli ykköstilan osalta Jurvan kilpailun toisinto. Loppukaudesta kolmeen MM-sarjan osakilpailuun villillä kortilla lähtevä Niki Tuuli osoitti jälleen nopeutensa. Tuuli otti kärkipaikan heti kisan alussa ja vei letkaa ilman epäselvyyttä ykköspaikan haltijasta. Toiseksi kiirehtinyt Aki Valkila ajoi hyvin, mutta ei kyennyt Tuulin vauhtiin. Kolmanneksi sateessa puristi tällä kertaa stocki-luokan pyörällä ajanut Jani Rättö. Marko Vuorio oli neljäs ja kokenut Iikka Ahonen viides.

Päivän nuorimmat kuskit ajoivat MiniGP-luokan lähdössä oman kilpailunsa, jossa voiton napannut Lenni Klemetti ja kakkoseksi kurvannut Akseli Putkonen kävivät tiukan taiston. Kolmanneksi tullut Niko Lehtiranta jäi kaksikosta kolmen sekunnin päähän.

Nuorimpien kuskien MotoGP-luokan tiukan taiston voittanut Lenni Klemetti (vasemmalla) onnittelee kisan jälkeen kakkoseksi ajanutta Akseli Putkosta.

KTM RC390 Cupissa voiton vei jälleen moninkertainen Suomen mestari Vesa Kallio. Nuori Patrik Pulkkinen antoi Kalliolle hyvän vastuksen ja kärkiryppäässä sijoituksista taistelivat myös Ari Borovkoff ja Niko Hämäläinen. Kallion ykköstila ja Pulkkisen kakkospaikka olivat ruutulipulla selvät mutta Borovkoffin ja Hämäläisen lopullista sijoitusta tutkittiin pitkään. Kisapäivän päättyessä kolmoseksi tuloksissa on kirjattu Borovkoff.

Jokamiesluokan hengessä ajettavan Star Service Cupin ykkönen oli KTM RC8-pyörällään Juha Järvinen. Toiseksi ajoi Rami Kokko ja kolmanneksi Saku Johansson.

Moriwaki Cupin voiton vei Peetu Paavilainen, toinen oli Leevi Johansson ja kolmas Niko Tanskanen.

Moto3-luokan voitti Janne Nurmi. Honda CBR 500 Cupin voiton vei Topi Mustonen, toinen oli Ville Kandelin ja kolmas Aleksi Hyvärinen.

Sivuvaunujen voittoon ajoivat lauantaina Jari Oinonen / Roope Pitkonen, kakkosena Markku Artiola / Joonas Salu, kolmanneksi kirivät Tarmo Tempel ja Silver Kuusk.

Lisätietoja Moottoriurheilu.tv:n sivuilta ja tulokset Race Monitorin sivuilta.

600-kuutioisten superstock-pyörien lähdössä oli ahdasta, kun 28 kuljettajaa säntäsi matkaan. Kisan voittanut Niki Tuuli numerolla 18 starttasi eturivistä.