Tiistai-iltana poliisipartion huomio kiinnittyi Etelä-Lahdessa moottoripyörään, joka kiihdytti vauhtiaan. Partio kytki pysäytysvalon päälle ja motoristi pysähtyi.

Kuljettajaksi selvisi noin 30-vuotias mies, joka puhalsi 0,77 mg/l poliisin seulonta-alkometriin. Ajokorttia ei kuljettajalta löytynyt, eikä hänellä koskaan ollutkaan ajo-oikeutta. Moottoripyörän tunnuskin oli vaihdettu toiseksi ja syykin siihen oli selkeä, sillä moottoripyörä oli anastettu Helsingistä toukokuun alusta. Kuljettajan hallusta löytyi vielä pieni määrä huumausainetta.

Mies tuotiin kiinniotettuna Lahden pääpoliisiasemalle ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

***

Ajo-oikeudeton mies ajoi poliisimoottoripyörää karkuun rekisteröimättömällä crossi-moottoripyörällä tiistaina Espoossa iltakuuden aikaan. Moottoripyöräpartio oli havainnut Valhallantiellä rekisteröimättömän moottoripyörän ja yrittäessään pysäyttää tämän, oli kuljettaja lähtenyt ajamaan karkuun. Crossi-pyörä pakeni pitkän matkaa huomattavan kovalla tilannenopeudella näkemäesteistä välittämättä, ajaen välillä myös vastaantulijoiden puolella tietä.

Kaahailijan matka päättyi lopulta Espoonkartanon mailla olevalle metsäpolulle. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 0,25 promillea. Hän ajoi pakenemisen aikana kovimmillaan n. 80 km/h.

***

Tiistaina iltapäivällä epäillään vihtiläisen miehen syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä ajoneuvorikkomukseen rikoksiin moottoripyörällä Helsingintiellä Vihdin kirkonkylässä. Puuttuvan rekisterikilven takia partio lähti tavoittamaan kuljettajaa, joka ajoi huomattavaa ylinopeutta eri teillä. Nurmijärventiellä nopeus oli yli 100km/h rajoituksen ollessa aluksi 40km/h ja myöhemmin 60km/h.

Paenneen moottoripyörän kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta. Moottoripyörä oli liikenteestä poistettu. Puhalluskoe oli 0,00 promillea ja huumepikatesti näytti negatiivista.