Bosch lanseeraa sähkökäyttöisten skoottereiden Coup eScooter -yhteiskäyttöpalvelun Berliinissä. Palvelu tarjoaa berliiniläisille uuden, yksinkertaisesti hinnoitellun mallin paikasta toiseen liikkumiseen.

Asiakkaat voivat paikallistaa, varata ja ottaa käyttöön lähimmän eScooterin milloin vain. Perille saavuttuaan käyttäjät voivat jättää skootterin mihin tahansa kaupungin keskustassa.

Palvelu otetaan ensimmäiseksi käyttöön Berliinissä Mitten, Prenzlauer Bergin, Friedrichshainin ja Kreuzbergin kaupunginosissa. Skoottereiden maksiminopeus on 45 kilometriä tunnissa ja niiden toimintasäde noin 100 kilometriä. Aluksi asiakkaiden käytössä on 200 skootteria.

Skoottereiden istuimen alle sijoitettuun säilytyslokeroon mahtuu kypärä sekä kaksi vaihdettavaa akkua. Asiakkaiden ei tarvitse huolehtia skoottereiden lataamisesta, sillä Coup tekee sen heidän puolestaan. Hinnoittelumalli on kiinteä: skoottereiden käyttö maksaa 3 euroa puolelta tunnilta. Koko päiväksi skootterin saa käyttöönsä 20 euron hintaan.

Älylaitesovelluksella käyttöön

Palvelua käytetään intuitiivisen älylaitesovelluksen avulla, jonka avulla skootterit on helppo paikantaa, varata ja ottaa käyttöön. Jopa säilytyslokero, jossa kypärä on, avataan eScooteriin Bluetoothilla yhdistetyn älypuhelimen avulla.

Coup tekee tiivistä yhteistyötä skootterit toimittavan Gogoron kanssa. Kyseinen vuonna 2011 perustettu aasialainen startup-yritys on nopeasti kasvanut sähkökäyttöisten skoottereiden markkinajohtajaksi. Coupin ansiosta yhtiön skoottereita näkyy jatkossa myös Euroopan teillä.

Coup-älylaitesovellus.

Coup-älylaitesovellus.

Yhteiskäyttöalusta on kehitetty yhdessä Boston Consulting Groupin tytäryhtiön BCG Digital Venturesin kanssa.

Ihmiset kaipaavat yksilöllisiä liikkumisratkaisuja, mutta ruuhkat ja parkkipaikkojen puute ovat haasteita suurkaupungeissa. Lisäksi nuorempi sukupolvi haluaa joustavia liikkumisratkaisuja, eikä oman auton omistamista pidetä enää välttämättömyytenä. Liikenteeseen kohdistuvat tarpeet ja vaatimukset ovat muuttumassa, ja Bosch haluaa olla mukana muutoksessa.

Yhtiö kehittää ratkaisuja myös verkottuneeseen pysäköintiin, pilvipohjaiseen kaluston hallintaan sekä eri liikennevälineiden joustavaa käyttämistä tukeviin älylaitesovelluksiin. Uusi Coup-yhteiskäyttöpalvelu on osa mobiilipuolen teknologiatarjontaa. Lisätietoja Coupin verkkosivuilta.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Tutkimus: sähkömoottoripyörien ja -skoottereiden myynti yllättävän suurta ja kasvu vakaata

Uusi sähköskootteri, jota ei voi kytkeä latauskaapeliin