Poliisipartion suorittaessa liikennevalvontaa Vantaalla Vihdintiellä lauantaina ennen puolta yötä, kääntyi partion edelle valoton moottoripyörä. Poliisipartio kytki hälytyslaitteet päälle tarkoituksena pysäyttää moottoripyörä. Moottoripyörä ajoi päin punaisia liikennevaloja ja partio ajoi moottoripyörän perässä nopeudella 80 km/h, mutta välimatka moottoripyörän kanssa kasvoi. Nopeusrajoitus alueella oli 40 km/h. Moottoripyörä jatkoi matkaa kevyenliikenteenväylällä kävelijöiden joutuessa väistämään pakenevaa moottoripyörää.

Moottoripyörä ajoi puistoalueen läpi Rajatorpantielle, josta matka jatkui kohti Espoota. Rajatorpantiellä partio ajoi 117 km/h 50 km/h alueella, mutta moottoripyörän ja partion etäisyys kasvoi yhä. Jupperin liikenneympyrän kohdalla partio menetti näköyhteyden moottoripyörään.

Myöhemmin toinen poliisipartio havaitsi moottoripyörän hylättynä. Ilmeni, että moottoripyörä oli ilmoitettu anastetuksi. Poliisi ei tavoittanut kuljettajaa.

***

Mieshenkilö riehui Hyvinkään keskustassa sunnuntaina aamuyöstä yhden aikaan, ja potkaisi humalapäissään moottoripyörän nurin. Moottoripyörä oli kaatuessaan rikkonut ravintolan ikkunan.

Ravintolan järjestyksenvalvoja kertoi poliisille, että oli joutunut poistamaan mieshenkilön ravintolasta tämän häiriökäyttäytymisen takia. Kun mies poistui ravintolasta, hän kiipesi välittömästi, ravintolan kohdalla olevan tietyömaa-aidan yli, keskustassa olevalle viemärien kaivutyömaa alueelle.

Työmaa-alueella oli kaivinkone, jonka päälle mies kiipesi. Mies tuli kuitenkin itse alas kaivinkoneen päältä ja meni Uudenmaankadun toiselle puolen ravintolan edustalle, jossa oli ihmisiä joiden kanssa hän alkoi haastaa riitaa.

Ravintolan edustalla oli pysäköitynä moottoripyörä, jota hän potkaisi ja moottoripyörä kaatui ja kaatuessaan rikkoi ravintolan ikkunan. Moottoripyörään tuli vaurioita; mm. taustapeili suuntavilkku ym. rikkoutuivat. Järjestyksenvalvojana toiminut otti miehen kiinni ja mies annettiin poliisin hoiviin. Miestä epäillään vahingonteosta.

***

Poliisipartio oli lauantai-iltana muusta syystä erään kiinteistön pihalla Pornaisissa, kun paikalle tuli kaksi miestä moottoripyörällä. Poliisipartion havaittuaan miehet eivät kääntyneetkään pihaan vaan jatkoivat matkaansa.

Poliisi lähti tavoittelemaan paikalta paennutta moottoripyörää. Jonkin matkan päässä moottoripyörän kuljettaja päästi matkustajan pois kyydistään ja jatkoi itse pakoaan ajamalla partiota karkuun. Mies saatiin kiinni lyhyen matkan päässä hänen ajettuaan umpikujaan. Kävi ilmi, että hänen kuljettamansa moottoripyörä oli varastettu aikaisemmin samana päivänä Järvenpäästä.

Moottoripyörän kyydistä hypännyt ja metsään juossut mies jatkoi pakoaan. Läheisen talon asukas oli havainnut poliisin lähistöllä ja yritti ottaa kiinni selvästi karkumatkalla olleen miehen. Mies kuitenkin onnistui riuhtaisemaan itsensä irti sivullisen otteesta ja jatkoi pakenemista. Häntä jäljittämässä oli useita poliisipartioita ja myös poliisikoira kutsuttiin tehtävälle.

Pakomatkansa aikana mies onnistui ottamaan luvatta käyttöönsä toisen moottoripyörän. Poliisi sai tästäkin moottoripyörästä nopeasti näköhavainnon ja miestä alettiin ajaa takaa. Lyhyehkön takaa-ajon jälkeen mies ajautui ulos tieltä Pornaisissa Järvenpääntiellä.

Onnettomuuspaikalle hälytettiin sairaankuljetuskalustoa ja myös pelastushelikopteri osallistui tehtävälle. Miehellä ei ole tämän hetken tietojen mukaan hengenvaaraa. Hän oli tapahtumapaikalla kertonut käyttäneensä erilaisia huumaavia aineita eikä hänellä ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Poliisi tutkii tapahtunutta.