Sonyn FDR-X3000R 4K -toimintakamerassa on 8,2 megapikselin CMOS-kuvakenno, jonka kuvasuhde on 16:9. Kameran mukana tulee kaukosäädin ja 60 metriin asti vesitiivis kotelo.

Laitteessa on Sonyn premium-Handycam-videokameroista tuttu B.O.SS–kuvanvakautusteknologia. Kuvanvakaaja toimii myös 4K-tarkkuudella ja suurten nopeuksien tallennuksella.

Sony FDR-X3000R

Sony FDR-X3000R

Kameran mukana tulee viimeisin versio Sonyn Live-View Remote -kaukosäätimestä, joka on n. 30 % edeltäjäänsä pienempi. Kaukosäätimen voi kiinnittää eri kiinnikkeisiin, kuten ohjaustankokiinnikkeeseen mukana tulevan sovittimen avulla. Kaukosäädintä voi käyttää myös ranteessa sekä kiinnittää useisiin lisävarusteisiin, kuten Shooting Grip -kahvaan tai uuteen Finger Grip -pidikkeeseen. Kaukosäätimellä voi mm. kytkeä kameran päälle ja pois päältä sekä aloittaa ja lopettaa kuvaamisen ilman, että kameraan tarvitsee koskea. Kameraa voi myös hallita ilmaisella PlayMemories Mobile -sovelluksella älypuhelimen tai tabletin kautta. Sekä kamerassa että kaukosäätimessä on samanlainen käyttöliittymä ja valikkorakenne.

FDR-X3000R:llä voi tallentaa 8,3 megapikselin intervallikuvia, joka mahdollistaa 4K-tarkkuuden aikaviivevideot. Videot voi editoida ilmaisella Action Cam Movie Creator PC -ohjelmalla ja jakaa haluttujen henkilöiden kanssa.

Kamerassa käytetään samaa BIONZ X -kuvaprosessoria kuin Sonyn ɑ7-sarjan järjestelmäkameroissa. Kamera kykenee taltioimaan 4K-tarkkuudella 100 Mbps bittinopeudella sekä 5 Mbps nopeudella Full HD -tarkkuudella. Kamerassa on stereomikrofoni ja siinä on tuulivaimennin.

Sony FDR-X3000R

Sony FDR-X3000R

Kameran kuvakulmaa voi säätää kolmeen eri asentoon ja siinä on kolminkertainen zoomaus, jota voi säätää kuvauksen aikana. Hidastuskuvaa voi ottaa Full HD -tarkkuudella 100 fps -kuvataajuudella.

Mukana tulee myös Sonyn Highlight Movie Maker -videoeditointiohjelma.

Uusia lisävarusteita ovat mm. AKA-FGP1 Finger Grip -sormikiinnike, joka kääntyy jopa 120°, sekä AKA-MCP1 MC Protector -suoja, joka antaa ylimääräisen suojakerroksen Action Camin objektiiviille suojaten sitä lialta, pölyltä ja naarmuilta, kun kameraa käytetään ilman vedenkestävää koteloa. Suojassa on edistynyt AR-pinnoite, joka takaa erinomaiset kuvanlaadun ja se hylkii jopa vettä ja öljyä.

Sony FDR-X3000R tulee myyntiin marraskuussa 2016 ja kameran suositushinta on 630 euroa. Lisävarusteiden hinnat ovat seuraavat: AKA-FGP1 (sormikiinnike): n. 25 euroa, AKA-MCP1 (objektiivin suoja): n. 40 euroa. AKA-MVA (moottorin tärinänvaimentaja):n. 20 euroa.

Sony FDR-X3000R

Sony FDR-X3000R