SuomiMies seikkailee -kampanja on suomalaisten miesten oma kampanja. Kampanjassa kannustetaan miehiä liikkumaan fiksusti, syömään hyvin ja huolehtimaan itsestään. Pienillä muutoksilla saa aikaa pysyviä tuloksia: hyvää oloa, kaventunutta vyötärönseutua, parempaa kuntoa ja terveitä vuosia.

Maksuttomia kuntotestejä ja paikallista tarjontaa

Tapahtumien pääosassa on testirekka, jossa miehet pääsevät maksutta testaamaan kuntonsa helposti ja hikoilematta SuomiMiehen kuntotesteillä. Arkivaatteissa tehtävillä kolmella kuntotestillä mitataan kestävyyskuntoa, lihasvoimaa ja kehonkoostumusta. Tapahtumista ei tarvitse lähteä kotiin pelkät tulospaperit kainalossa, vaan evääksi saa asiantuntijoiden antaman testipalautteen sekä vinkkejä fiksuun liikkumiseen ja hyvään syömiseen.

Tapahtuma on avoin kaikille, mutta testirekka on suunnattu ensisijaisesti miehille. Tapahtuma-aika Pieksämäellä on klo 9–17. Testirekan lisäksi tapahtumassa on tarjolla monipuolista liikunnallista oheisohjelmaa sekä erilaisia mittauksia ja testejä.

Työkykyä ja jaksamista miehille

SuomiMiehen kuntotesteissä on käynyt vuosien aikana yli 35 000 miestä. SuomiMies seikkailee -kampanjan tarkoituksena on herätellä miehiä pohtimaan arjen valintojaan ja kannustaa elintapamuutoksiin. Mitä parempi on fyysinen kunto, sitä parempi on työkyky ja vähäisempi koettu uupumus. Omaa liikunta-aktiivisuuttaan ja terveellisiä ruokailutottumuksia ei siis kannata laiminlyödä.

Tällä kertaa SuomiMies seikkailee -kiertue on osa työyhteisöille suunnattua Matka hyvään kuntoon -kiertuetta, jonka puitteissa järjestetään 32 tapahtumaa syksyllä 2016. Käytännössä samat rekan palvelut ovat siis osan viikosta samassa maakunnassa tarjolla kaikille työikäisille miehille ja naisille, mutta SuomiMies-päivinä testirekka on varattu ensisijaisesti miehille. Matka hyvään kuntoon -rekkakiertue vierailee Savonlinnassa ja Mikkelissä 12.–15. syyskuuta.

SuomiMies seikkailee -rekkakiertuetapahtuman järjestää valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää -ohjelma yhteistyössä Etelä-Savon Liikunta ry:n kanssa. Rekkakiertueella edistetään myös kunnan terveysliikunnan ja liikuntaneuvonnan kehittämistä.

Mitä tarjolla motoristille?

Jokaisen meidän moottoripyöräilijän tavoitteena on varmaan pysyä ajokuntoisena niin pitkään kuin mahdollista, ja mikä tarjoaisi siihen paremmat eväät kuin oman kunnon kohottaminen ohjatusti?

Jo sen ja oman hyvän olonsa varmistamiseksi kannattaa tehdä jotain asian eteen. Hyvät alkuvinkit saa liikuntatieteiden maisterin ja motoristin Motouutisten lukijoille tutun Janne Kulmalan neliosaisesta artikkelisarjasta "Moottoripyöräilijän keho on elävä kone". Tämän linkin takaa pääset sarjan neljänteen osaan "Sopivan kuntotason merkitys", minkä lopusta löydät linkit edellisiin juttusarjan osiin.

Janne on myös mukana SuomiMies-seikkailee rekkakiertueen taustavoimissa. Toivottavasti saamme hänet mukaan Pieksämäelle. Kiertue jatkuu keväällä 2017, jolloin rekkakiertue vierailee Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa ja Etelä-Suomessa.

Täältä voit varata paikan haluamallesi paikkakunnalle haluamaasi ajankohtaan.

SuomiMies seikkailee -rekkakiertue 2016

pe 9.9. Joensuu, Sininen virta, klo 9–17

pe 16.9. Pieksämäki, VR:n konepajan piha, klo 9–17

ma 19.9. Hollola, tori, klo 10–18

ma 26.9. Nivala, liikuntakeskus Uikko, klo 10–18

pe 7.10. Uusikaupunki, Kauppatori, klo 10–17

pe 14.10. Rauma, jäähalli, klo 9–17

Lisätietoja:

www.suomimies.fi, 

www.facebook.com/suomimies.seikkailee, 

www.matkahyvaankuntoon.fi, 

www.facebook.com/matkahyvaankuntoon