Perjantai-iltana puoli kymmenen maissa poliispartio yritti pysäyttää Tampereen Hervannassa kilvettömän moottoripyörän, jonka takavalo oli lisäksi pimeänä.

Moottoripyörän kuljettaja lähti kuitenkin poliisia pakoon kevyen liikenteen väylää pitkin vauhtiaan kiihdyttäen eikä välittänyt pysäytysmerkistä. Ajo jatkui yli risteyksen väistämisvelvollisuudesta välittämättä, ja lopulta näköyhteys huomattavaa ylinopeutta käyttäneeseen moottoripyörään katosi.

Reilua tuntia myöhemmin poliisin moottoripyöräpartio havaitsi moottoripyörän, joka lähti pakoon, kun sille näytettiin pysäytysmerkkiä. Pyörä osoittautui samaksi, joka aiemmin pakeni poliisia. Pakomatka jatkui ympäri Hervantaa mm. maastossa ja kevyen liikenteen väylillä, useaan otteeseen jopa 130 km tuntivauhdilla.

Kaduillakin nopeus ylitti 100 km/h. Lopulta kuljettaja kaatui pyörineen, mutta yritti vielä juoksemalla karkuun. Poliisi voitti kuitenkin kilpajuoksun.

Selvisi, että moottoripyörän kuljettaja oli alaikäinen ja ajo-oikeudeton poika, ja moottoripyörä todettiin varastetuksi. Alkoholilla ei ollut osaansa tapahtuneessa. 

Poikaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ja asiaa tutkitaan myös moottorikulkuneuvon käyttövarkautena. Tapahtuma-aikaan oli jo pimeää ja muun muassa kevyen liikenteen väylillä oli ihmisiä liikkeellä.