Isoa moottoripyörää, kuten kuvassa näkyvää Africa Twiniä on käytännössä mahdotonta käynnistää yksin lykkäämällä, silloin ovat hyvät neuvot kalliit.

Jos pyöräsi akku on täysin kuollut, eli ei pysty vastaanottamaan eikä antamaan virtaa, oheinen kikka ei tietenkään toimi. Sensijaan väliaikaisesti tyhjentyneen tai melkein tyhjän akun kyseessä ollessa homma toiminee.

Tekniikka on kuin vanhanaikaisessa perämoottorissa. Ensin pyörä laitetaan keskiseisontatuelle - aivan, jos sellaista ei pyörässäsi ole, tämä ei onnistu, tai vaatii ensin sitä, että takapyörän saa kikalla 2 tukevasti ilmaan. Sitten köysi tai hihna, kuten videolla, kierretään takarenkaan kehän ympärille niin pitkälti kuin pystytään, ja pannaan suurin vaihde päälle. Sen jälkeen otetaan ja pyöräytetään köyden avulla takapyörää näköjään juosten, ja pyörä käynnistyy.

Kikka 2:na voisi käyttää vaikka isoa kiveä moottorin alla, jos sellaista lähimailta löytyy, mutta pyörä pitää saada vakaasti sen päälle, ettei se kaadu, kun takapyörää nykäistään.

Tässä on tietysti myös riskinsä: pyörä voi vetäessä kaatua tai pahimmillaan yrittää karata.

Tämä vinkki on peräisin Australian Africa Twin -omistajien kerholta ja on Evert Lawrencen käsialaa. Suurkiitos hänelle. Ja tässä taas yksi syy lisää siihen, miksi tavarat kannattaa kiinnittää takatarikalle hihnalla eikä mustekalalla.

Asiasta kertoi ensin Jalopnik. Mikäli video ei näy alla, tässä linkki siihen.