Moottoripyörä ja henkilöauto kolaroivat Keljon Citymarketin pysäköintialueen ajoväylällä. Alueella oli menossa mopoilijoiden ja moottoripyöräilijöiden miitti-tapahtuma. Paikalla oli poliisin arvion mukaan useita satoja henkilöitä mopoineen ja moottoripyörineen.

Vuonna 1999 syntynyt äänekoskelainen moottoripyörää kuljettanut nuori mies oli silminnäkijöiden mukaan keulinut moottoripyörällään onnettomuushetkellä. Vastakkaisesta suunnasta tullut vuonna 1997 syntynyt vantaalainen mies oli kääntymässä vasemmalle pysäköintialueelle jolloin moottoripyörän keula osui auton keulaan ja konepellin päälle.

Moottoripyörän kuljettaja lensi törmäyksessä noin 10–15 metrin päähän asfalttiin. Hän loukkaantui alaraajoistaan ja sai ruhjeita kehoonsa. Mies kuljetettiin ambulanssilla Keski-Suomen keskussairaalaan. Molemmat ajoneuvot vaurioituivat ajokelvottomiksi.

Poliisilla on syytä epäillä, että moottoripyörän kuljettaja on syyllistynyt teollaan vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan. Tutkinnan alkuvaiheessa molemmat osalliset ovat epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Alkoholilla ei ole osuutta tapahtumiin.

Poliisi seurasi ja valvoi alkuillasta miitti-joukon kokoontumista Jyväskylän Seppäläntien alueella. Tällöin poliisi kirjasi muutamia sakkoja kunnoltaan määräysten vastaisen mopon tai moottoripyörän kuljettamisesta yleisellä tiellä. Yleisin puute kaksipyöräisessä oli etuvalon toimimattomuus pimeän aikana. Poliisin valvonnan aikana Seppäläntiellä kukaan motoristi ei syyllistynyt liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Poliisin ilta ja yöaika oli niin kiireistä hätäkeskuksen antamien tehtävien vuoksi, että valvontaa ei ehditty ennen onnettomuutta suorittaa Kylmälahdentiellä.

Poliisi muistuttaa, että kaksipyöräisellä temppuilu ja mm. keulan nostattaminen yleisessä liikenteessä ja pysäköintialueilla on ehdottomasti kielletty. Poliisi määrää vakavaa piittaamattomuutta osoittavan kuljettajan pääsääntöisesti aina ajokieltoon sakkojen myötä.