Kuten niin monet muutkin sähköskootterit, Eon on kotoisin aurinkoisesta Kaliforniasta San Franciscosta, missä kaupunkialuetta riittää vähän isommalla kädellä. Valmistaja mainostaa Eonin olevan nopein tämäntyyppinen sähköskootteri, jossa voi valita, tekeekö matkaa seisten vai istuen. Eonit myös valmistetaan alusta alkaen San Franciscossa.

Skootterille haetaan paraikaa Indiegogo-joukkorahoituksen kautta rahoitusta, ja tilanne on valoisa, sillä 50 000 dollarin tavoite on jo ylitetty. Varoja on kertynyt jo 174 % eli 86 957 dollaria tätä kirjoitettaessa. Hanketta on jäljellä vielä 30 päivää.

Eri versiot.

Eri versiot.

Eonista on tekeillä heti kerralla kolme eri mallia: Eon Pro, Standard ja Mini.

Eonia väitetään myös tehokkaaksi; 48 voltin jännitteellä toimivan puolentoista kilowatin takapyörän napasähkömoottorin turvin sen pitäisi vääntönsä turvin kavuta jopa 30 % nousuja vaivattomasti. Lisäksi sille luvataan 40 km/h huippunopeus ja parhaimmillaan 56 kilometrin ajomatka per lataus. Kuten valmistaja toteaa: "se on sama matka kuin jos ajaisi Manhattanin toiseen päähän ja takaisin".

Prossa on 8 tuuman sisärenkaattomat ilmakumit ja lisäksi jousitus. Jarrutus on kaksitoiminen: takana on rumpujarru, ja lisäksi moottori toimii jarruna ja lataa samalla akkuja. Mini on sarjan kevein ja pienin, ja siinä on vain 5" vanteet. Malleissa on muitakin eroja, niihin voi tutustua hankkeen sivustolla.

Kuljettaminen kasattuna on suhteellisen helppoa.

Kuljettaminen kasattuna on suhteellisen helppoa.

Eonissa käytetään samanlaisia Panasonicin lithium-akkuja ja akunohjausjärjestelmää kuin Tesloissa. Eonissa on myös vakionopeudensäädin ja siihen on saatavilla LED-ajovalo ja vedenpitävä ajotietokone. Lisävarusteena saatavalla pikalaturilla latausaika putoaa neljästä kahteen tuntiin.

Halvimmillaan Pro-mallin saa hankkeen kautta 399 dollarin hintaan. Sen normaalihinnaksi kerrotaan 1099 dollaria, joten alennus on peräti 64 %. Rahtaus esimerkiksi Suomeen maksaa 149 dollaria. Toimitusten luvataan alkavan ensi vuoden maaliskuussa.

Eonilla voi ajaa myös istune.

Eonilla voi ajaa myös istune.

Katso pyörän toiminnasta kertova video alla. Mikäli se ei näy, linkki Youtube-sivustolle tässä.

 

Eon kasattuna ja koottuna.

Eon kasattuna ja koottuna.

 

Ja siinä on jousitus sekä ilmatäytteiset renkaat.

Ja siinä on jousitus sekä ilmatäytteiset renkaat.

 

Myös kantaminen onnistuu.

Myös kantaminen onnistuu.