Sanallisesti kuvattuna videolla auto tulee kaupan pihasta ja on kääntymässä vasemmalle, eikä ilmeisesti huomaa kääntymissuunnasta tulevaa moottoripyörää, vaan ajaa sen kylkeen arvattavin seurauksin.

Mutta tämä onnettomuus olisi saattanut jäädä tapahtumatta, mikäli pari seikkaa olisi ollut toisin. Ensinnäkin jos autoilija olisi katsonut vielä toisen kerran suuntaan, johon oli kääntymässä, hän olisi saattanut havaita moottoripyörän.

Moottoripyöräilijän ajokäytöksessä puolestaan ihmetyttää pari asiaa. Hänen pyörässään ei ollut valot päällä, mikä olisi parantanut pyörän näkymistä. Lisäksi autoilija tulee varsin hitaasti ja maltilla tielle. Jos moottoripyöräilijä olisi käynyt ennakoivan ajon kurssin, hän epäilemättä olisi päästänyt kaasukahvan ylös tai jarruttanut heti kun näki auton jatkavan liikettään tielle päin. Tai reagoinut väistämällä ja voimakkaasti jarruttamalla tilanteeseen.

Hyvä opetus kaikille meille: tapahtumat ovat monen pienen asian summa, eikä varaa henkiseen nukahteluun ole. Onneksi moottoripyörän kuljettaja ilmeisesti lopulta selvisi varsin pienin vammoin, mikä oli ihme sinänsä.

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen tämän linkin takaa.