Ranskalaiskuljettaja Johann Zarcosta tuli tänään sunnuntaina ratamoottoripyöräilyn Moto2-luokan kaksinkertainen maailmanmestari, kun hän voitti kauden toiseksi viimeisen osakilpailun Malesian Sepangin radalla. Samalla Zarco toi Aki Ajolle suomalaisen uran kuudennen maailmanmestaruustittelin tallipäällikkönä. Ajon tiimit ovat dominoineet MotoGP-sarjan kahta pienintä luokkaa Moto3 ja Moto2 tällä kaudella, sillä Moto3-luokan ajaja eteläafrikkalainen Brad Binder voitti maailmanmestaruuden jo viisi viikkoa sitten Aragonin osakilpailussa.

26-vuotias Zarco on voittanut tällä kaudella kuusi osakilpailua ja noussut podiumin alemmille korokkeille kolme kertaa. Tänään hän jätti pahimmat vastustajansa Sveitsin Thomas Lüthin kuudenneksi ja Espanjan Alex Rinsin neljänneksitoista.

Ajo Motorsport teki tämänpäiväisen suorituksen myötä historiaa saavuttamalla toisen maailmanmestaruuden Moto2-luokassa ja ottamalla tuplamestaruuden MotoGP-sarjassa.

MotoGP-sarjan kaikkien luokkien maailmanmestaruudet on nyt varmistettu, kun vuonna 2010 Ajolle piikkiluokan maailmanmestaruuden voittanut ja tällä kaudella Hondan väreissä kisaava Marc Marquez voitti kuninkuusluokan. Kauden finaali ajetaan kahden viikon päästä Espanjan Valenciassa.

Johann Zarco siirtyy ensi vuonna MotoGP-luokkaan Yamahan Tech3-tiimiin. Kuva: Ajo Motorsport, Gareth Harford.

Johann Zarco siirtyy ensi vuonna MotoGP-luokkaan Yamahan Tech3-tiimiin. Kuva: Ajo Motorsport, Gareth Harford.

Moto2-luokka Malesian osakilpailu

  • 1 Johann ZARCO FRA Ajo Motorsport Kalex 137.8 45’51.036
  • 2 Franco MORBIDELLI ITA Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Kalex 137.6 +3.256
  • 3 Jonas FOLGER GER Dynavolt Intact GP Kalex 137.6 +3.689
  • 4 Lorenzo BALDASSARRI ITA Forward Team Kalex 136.7 +21.428
  • 5 Hafizh SYAHRIN MAL Petronas Raceline Malaysia Kalex 136.5 +24.700
  • 6 Thomas LUTHI SWI Garage Plus Interwetten Kalex 136.5 +26.184

Kilpailun tulokset ja MM-pistetilanne täältä. Aiheesta lisää Moottoriurheilu.tv:n sivuilla