– Tämä viikko on aloittanut huoltosesongin. Tuossa juuri kurvasi pyörä pihaan, sanoo Lahden MP-Servicen toimitusjohtaja Tom Valtonen Yrittäjäsanomille.

Kevään tulon ovat huomanneet myös tamperelaiset motoristit, kertoo Tampereen AutoCenterin toimitusjohtaja Jani Harama kertoo myös tamperelaisten motoristien heränneen aikaiseen kevääseen. Ensimmäiset ajanvaraukset on jo tehty.

Molemmissa yrityksissä ovat koko ajan pyörineet talvisäilytyksessä olleiden pyörien huoltotyöt. Toistaiseksi huoltohallit eivät ole vielä päässyt ruuhkautumaan, mutta jos kelit jatkuvat lämpiminä, töitä varmasti piisaa.

– Moottoripyöräilijät katsovat pyöriä huoltoon tuodessaan ilmaa ennemmin kuin kalenteria, Harama sanoo.

Mp-myynti elpymässä?

Moottoripyöräalan kannalta vuosi on alkanut varovaisen optimisissa merkeissä. Uusien pyörien kauppa näyttää hieman elpyneen viime vuodesta. Tammi–helmikuussa rekisteröitiin 241 moottoripyörää, kun vuonna 2012 samana ajanjaksona rekisteröinnit jäivät alle 200 prätkään.

– Koko vuoden tilannetta on vielä vaikeaa arvioida. En usko, että oleellista parantumista tapahtuu, toppuuttelee kuitenkin Harama.

Moottoripyöräkauppa on joka tapauksessa kaukana loiston vuosista. Viime vuonna moottoripyöriä rekisteröitiin alle 4 000. Ennen finanssikriisiä moottoripyöriä rekisteröitiin vuodessa noin 11 000 kappaletta.

Varhainen kevät ja mahdollisesti tavallista pidempi ajokausi olisi moottoripyöräalalle mannaa. Tavallisesti kaksipyöräiset lähtevät todenteolla liikkeelle vasta huhtikuun puolivälissä, Valtonen toteaa.

– Varhainen kevät vaikuttaa varmasti positiivisesti myös uusien pyörien kysyntään.

Motouutisten tekemien yrittäjä- ja maahantuojahaastattelujen pohjalta vaikuttaa myös siltä, että pyöräkauppa on tänä keväänä elpymässä.