Poliisi kertoo, että tällä hetkellä tiedetään, että kuutta skimmatuista korteista on käytetty Filippiineillä. Poliisi on ottanut kiinni kaksi ulkomaalaista henkilöä rikoksesta epäiltyinä, mutta tarkempaa tietoa skimmattujen korttien määristä ei ole.
 
Tiedossa olevien nostojen summat vaihtelevat 13,23 - 381,14 euron välillä. Samalta tililtä on tehty useampiakin nostoja sen mukaan, mitä saldo tai päivittäinen nostorajoitus ovat antaneet tehdä. Jos asiakas huomaa omalta tililtään nostoja tai katevarauksia, on syytä ottaa yhteyttä ensisijaisesti kortinmyöntäjään.
 
Poliisi kehottaa myös tutustumaan ja käyttämään kortin myöntäjän turvatekijöitä, kuten nostorajoituksia summan tai maantieteellisen rajauksen osalta. Nämä tahot tekevät asiassa yhteistyötä poliisin kanssa.
 
Oleellista on huomata nämä väärinkäytön kohteena olevat kortit mahdollisimman nopeasti ja rajoittaa taloudellisia tappioita. Kukaan tässä mainittu taho ei ole toiminut huonosti, vaan päinvastoin rikollisen toiminnan laajuutta pyritään rajoittamaan yhteistyöllä.