Cosmo on erittäin hyvin näkyvä jarruvalo, jossa on kaksitoista LEDiä. Laitteen saa kiinnitettyä minkä tahansa olemassaolevan kypärän takaosaan magneetilla. Vastamagneetti kiinnitetään kypärään teipillä.

Laitteen kotelo on polykarbonaattia ja kumia sekä lisäksi vedenpitävä. Laite painaa vain 200 grammaa. Litium-polymeeriakku tuo käyttöaikaa 8 tuntia per lataus.

Laite yhdistyy älypuhelinsovellukseen kevyt-Bluetoothin avulla. Älytoiminnot sisältävä sovellus on saatavilla Android- ja iOS-käyttöjärjestelmillä varustettuihin puhelimiin.

Cosmo Connected ja älypuhelinsovellus.

Cosmo Connected ja älypuhelinsovellus.

Cosmon valo voidaan ohjelmoida toimimaan kuten normaali jarruvalo - valo palaa silloin, kun kiihtyvyysanturi huomaa vauhdin hidastuvan, tai se voidaan säätää vilkkumaan säännöllistä kuviota, joka saattaa sopia paremmin sellaisiin sääolosuhteisiin, kun näkyvyys on huono.

Enemmän kuin jarruvalo

Cosmo on enemmän kuin vain pelkkä jarruvalo. Se sisältää myös toimintoja, jotka saattavat säästää kuljettajan hengen. Jos laite huomaa törmäyksen tapahtuneen, se lähettää komennon yhteyssovellukseen hälyttääkseen pelastuslaitoksen ja antaa samalla tiedon tarkasta sijainnista sekä lääketieteellisestä profiilista. Sovellus osaa myös automaattisesti hälyttää hätäkontaktit.

Laitetta voidaan käyttää myös maantieteellisen sijainnin jakamiseen kavereiden kanssa.

Cosmo kiinnittyy kypärään magneetilla.

Cosmo kiinnittyy kypärään magneetilla.

Cosmoa voi käyttää kaikissa lajeissa, missä tarvitaan kypärää, kuten ratsastuksessa, pyöräilyssä, laskettelussa ja ekstremelajeissa sekä tietysti myös vaarallisissa ammateissa, kuten poliisin, rakennuksilla yms.

Laite tule myyntiin toukokuussa 2017, ja sen hinta on 99 euroa. Cosmo Connected on ranskalainen yritys, ja sen päämaja sijaitsee Pariisissa. Cosmon sivuille pääset tästä.

Asiasta kertoi Digital Trends.

Cosmo Connectedissa on 12 LEDiä.

Cosmo Connectedissa on 12 LEDiä.