– Haluan ilmaista mielipiteeni väärin perustein asetettavaa kevyiden moottoriajoneuvojen rankaisuveroa vastaan. Ilmaisen mielipiteeni viemällä kuvainnollisesti havuja moottoripyöräilyn haudalle, eli tässä tapauksessa Messukeskuksen sisäänkäynnille MP17-messujen ajankohtana, mielenilmaisun järjestäjä Tomi Jokio kertoo.

– Samoin tuntevat voivat osallistua mielenilmaukseen.

Jokio kertoo olevansa huolestunut, koska verotuksellisin keinoin ollaan päättämässä tai vaikeuttamassa monen moottoripyöräilijän harrastusta. Samalla ollaan merkittävästi vaikeuttamassa moottoripyöräilyyn liittyvän liiketoiminnan harjoittamista Suomessa.

– Veron peruste on väärä, koska se perustuu omistamiseen eikä käyttöön. Useat tahot ovat osoittaneet verokertymän laskennan olevan virheellistä ja perustuvan epätarkkoihin olettamuksiin. Todellisuudessa verokertymä on arvioiden mukaan kokonaisuudessaan negatiivinen. Rankaisuverotus myös heikentää moottoripyöräkannan uusiutumista ja lisää näin aiheutuvia ympäristö haittoja. Verotus toimisi siis täysin päinvastoin kuin yleisesti on verotuksella pyritty ohjaamaan kehitystä muiden kulkuneuvojen osalta.

– Jos haluat osallistua mielenilmaukseen aseta havusi niin että ne eivät häiritse muita messukävijöitä. Eteläisen sisäänkäynnin eteen tulee jättää vähintään 10 metriä tilaa. Pohjoisella sisäänkäynnillä tulee käyttää vain sisäänkäynnin oikeaa puolta, Jokio opastaa.

MP17-messut, Messukeskus, Facebook tai muut ilmoituksessa mainitut tahot eivät Jokion mukaan ole osallisina mielenilmauksen järjestämiseen.

Havuja perkele! Moottoripyöräilyn haudalle! - hiljaisen mielenilmauksen edistymistä voit seurata myös tapahtuman Facebook-sivulla, jonne pääset tästä.