– Ykköshyöty on tietenkin se, että pääsen tutustumaan kauden uutuustuotteisiin, Petri Hanhisalo Jokiniemi Motorsilta kertoo. – Ja onhan tämä mp-kauden avajaisviikonloppu samalla.

– Tänä vuonna on messuilla ollut yllättävän paljon ja ostohenkistä porukkaa. Tästä lähtee kausi hyvin käyntiin. Ihmiset juoksevat tietysti paljon myös tarjousten perässä, mutta on selvästi havaittavissa, että ihmisillä on kovasti halua kuluttaa.

Rukan osastolla on paljon ajovarusteita myynnissä. Missä on oman kaupantekosi painopiste, ja otatteko mallia toisiltanne miten myydä, kun teitä myyjiä on kuitenkin paikalla täällä eri puolilta Suomen?

Rukan tuotteet ovat askelen edellä muitten valmistajien vastaavia, Petri uskoo.

Rukan tuotteet ovat askelen edellä muitten valmistajien vastaavia, Petri uskoo.

– Kyllä meillä jokaisella on vuosien mittaan kehittynyt oma, ja koeteltu tapamme myydä, joten olennaisempaa - tai näin sen itse ainakin näen - on kertoa ostajalle tuotteesta ne tämän kannalta tärkeät asiat, sekä selventää, mikä merkitys tuotteen laadulla on turvallisuudelle.

– Hienoa on tietysti se, että minua on pyydetty tänne joukkoon, missä on Suomen parhaat Rukka-myyjät. Ilmeisesti olen onnistunut tekemään jotain oikein, Hanhisalo myhäilee. – Henkiläkohtaisesti koen asian niin, että kun kerran pyydetään, niin ilman muuta lähden.

Miehellä olikin kova kolmen päivän pesti messuilla, joissa väkeä riitti mukavasti aamusta iltaan. Miten sitten lähestyt asiakasta, kun tämä tulee ostamaan esimerkiksi ajoasua?

– Ensin selvitetään asiakkaan toiveet ja hintataso, ja toteutetaan ne sitten niin hyvin kuin mahdollista. Tämä perustuu osaamiseen: kun myydään turvallisuuteen vaikuttavia tuotteita, niin myyjällä on vastuu kertoa, mitä rahalla saa ja minkä tasoista turvallisuutta.

Rukan tuotteita ihmiset tulevat katsomaan hyvän brändin vuoksi. Ne ovat hyviä, kestäviä, laadukkaita ja turvallisia, Hanhisalo vakuuttaa. – Esimerkiksi Rukan uusi Energator-malli sai design-palkinnon vastikään.

Petri ja Energator, Rukan design-palkittu uutuusmalli.

Petri ja Energator, Rukan design-palkittu uutuusmalli.

– Rukka on koko ajan askelen edellä muita designissa ja turvallisuudessa. Siihen liittyvät materiaalit ja työn laatu muun muassa. Lisäksi esimerkiksi tässä Energatorissa ne näkyvät käsittämättömän hyvänä istuvuutena ja helppona päällepuettavuutena sitä kuuluisaa turvallisuutta unohtamatta.

– Myyjän kannalta tällaisia tuotteita on mukava myydä, kun voi luottaa tuotteeseen, pidän itse sitä todella tärkeänä. Kun asiakas on käyttänyt monta vuotta Rukan pukuaan, hän todennäköisesti palaa ostamaan samanmerkkisen, mutta pykälää vielä paremman, Hanhisalo kertoo.