Pärinää ja Puuhaa–projektin tavoitteena on tarjota kaikille lapsille ja nuorille mahdollisuus kokeilla ja tutustua moottoriurheiluun ilman investointeja. Projektin suojelija ja kummi on Timo Heinonen kansanedustaja, Valtion Liikuntaneuvoston jäsen sekä Valtion Liikuntapaikkarakentamisen jaoston puheenjohtaja.

Urheilutoiminta ei valitettavasti ole enää joka pojan ja tytön ulottuvilla. Harrastamisen hinta karsii liian usein innokkaita nuoria lisäten mahdollisuutta syrjäytymiseen. Tutkimusten mukaan lapsista ja nuorista jopa 15% kärsii yksinäisyydestä. Liikunta on varmasti yksi parhaista keinoista ehkäistä lasten syrjäytymistä ja lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Erityisesti moottoriurheilu on kustannustensa takia ajautunut tilanteeseen, jossa vain harvoilla lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus päästä sitä kokeilemaan, vaikka kiinnostusta ja haluja olisi valtavasti.

Projekti tarjoaa 3-11 vuotiaille mahdollisuuden kokeilla moottoripyöräilyä turvallisesti ja valvotusti Sipoon motocross-harjoittelualueella. Ajovarusteet, pyörät, valmennus, vakuutukset sekä polttoaineet kuuluvat ajoharjoittelun erittäin edullisin kustannuksin. Nyt moottoripyöräilyn kokeilu on mahdollista kaikille. Lisäksi puuhailloissa liikutaan ja leikitään porukalla ja ollaan yhtä joukkuetta, kerrotaan hankkeen tiedotteessa.