Mäntyharju isännöi motocrossin EM- ja SM-osakilpailuja

Motocrossin EM-sarjan kolmas osakilpailu ajetaan Suomessa, Mäntyharjun Ruotimolla tulevana viikonloppuna. Kilpailijoita EM-osakilpailun luokkiin EMX65 ja EMX85 ilmoittautui Suomen lisäksi Belgiasta, Hollannista, Tshekeistä, Saksasta, Tanskasta, Norjasta, Ruotsista ja jopa Australiasta.

EM-luokkien lisäksi lauantaina kisataan kansallisessa sekä MX-Liigan MX125-luokassa ja sunnuntaina vuorossa on MXJ-luokn Suomen Cup -kilpailu.

Kilpailu alkaa molempina päivinä klo 11.00, sisäänpääsymaksu 10€ (alle 12 v. ilmaiseksi).

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/seuraava-motocrossin-european-championship-jr-osakilpailu-ajetaan-mantyharjun-ruotimolla

La-Su 20.-21.05. Motocross, EM, EMX65/85 Karsinta, Kansallinen, MX-Liiga: MX125, Suomen Cup, MXJ,  Mynttiläntie 190, 52700 Mäntyharju, Mäntyharjun Moottoriurheilukeskus (Ruotimo)

Botniaringillä kisataan Classic-pyörien Pohjoismaiden mestaruudesta

Viikonloppuna Botniaringin rata täyttyy Classic-pyöristä.

Viikonloppuna Botniaringin rata täyttyy Classic-pyöristä.

Taistelu ratamoottoripyörien Classic-pyörien Pohjoismaiden mestaruudesta starttaa viikonloppuna Botniaringillä järjestettävällä Sisu-Classic Race -kilpailulla. Kurikan Matkamotoristit ry:n järjestämässä kauden avauksessa nähdään yhteensä 149 kilpailijaa.

Perjantaina klo 10-18 Botniaringillä ajetaan vapaat harjoitukset, joihin on yleisöllä vapaa pääsy. Lauantaina vuorossa ovat aika-ajot klo 9-13.40 ja kilpailulähdöt klo 14.30-19.00 Sunnuntaipäivä starttaa warm upilla klo 09.30-11.30 ja klo 12.40-17 ajetaan kilpailulähdöt. Lauantaina ja sunnuntaina liput ovat 10€.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/classic-pyorien-pm-kauden-avaus-viikonloppuna-botniaringilla

19.-21.05. Road Racing, PM, Classic PM, Botniaring, Kauhajoentie 688, 66300 Jurva, Suomi

Enduron nuorten SM-kamppailut jatkuvat Kuivannolla

Hugo Svärd Kuva: Nita Korhonen

Hugo Svärd Kuva: Nita Korhonen

Enduron junioriluokan U20 SM-kausi jatkuu lauantaina Kuivannolla. Samalla Suomen Cupin pisteistä taistellaan V40- ja V50-luokissa. Kahden osakilpailun jälkeen junioriluokan johdossa on Hugo Svärd, toisena Antti Ahtila ja kolmantena Roni Kytönen. V40-luokkaa pitää nimissään Mika Karma ja V50-luokan kärjessä on Kaj Tötterman.

Orimattilan Moottorikerhon isännöimän kilpailun SM-, Suomen Cup- ja kansallisiin luokkiin on ilmoittautunut yhteensä 181 kuljettajaa.

Kilpailu alkaa lauantaina klo 10.01.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/hugo-svard-pistejohdossa-viikonlopun-enduron-nuorten-sm-osakilpailuun

La 20.05. Enduro, SM, Suomen Cup, U20-SM, V-Cup, Orimattilan MK, Kuivannon maamiesseurantalo, Koskustentie 1422, 16280 Kuivanto

Trialin SM-kausi käyntiin Jyväskylästä

Timo Myöhänen. Kuva: phototrial.it

Timo Myöhänen. Kuva: phototrial.it

Trialin SM-kausi polkaistaan käyntiin pääluokan, eli Eliitin osalta lauantaina Jyväskylästä. Samalla Suomen Cupin pisteistä kisataan luokissa A, B, 40+ sekä SuperCup. Kilpailuun starttaa ennakkosuosikkina hallitseva Suomen mestari, jo viisi titteliä saavuttanut Hämeen Moottorikerhon Timo Myöhänen.

Luokat

  • SM: Eliitti
  • Suomen Cup: A, B, 40+, SuperCup

Kilpailu alkaa klo 10.

La 20.05. Trial, SM, Laajavuoren ulkoilualue, Laajavuorentie 15, Jyväskylä

MM-kilpailut

MotoGP-sarjassa vuorossa Le Mansin osakilpailu

Miguel Oliveira vankisti Moto2-luokan kolmospaikkaansa MM-pisteissä Jerezin osakilpailun kolmossijalla. Kuva: Ajo Motorsport

Miguel Oliveira vankisti Moto2-luokan kolmospaikkaansa MM-pisteissä Jerezin osakilpailun kolmossijalla. Kuva: Ajo Motorsport

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa on vuorossa kauden viides osakilpailu, joka ajetaan Ranskan Le Mansissa. Ajo Motorsportin Moto2-luokan portugalilaiskuljettaja Miquel Oliveira on MM-pisteissä kolmantena vain viiden pisteen päässä hopeapaikasta. Viikonlopun kilpailussa tiimin toista kuljettajaa loukkaantunutta Etelä-Afrkan Brad Binderiä korvaa jälleen Ricky Cardus, joka sijoittui kahdessa edellisessä osakilpailussa sijalle 14. Moto3-luokassa tiimin italialaiskuljettaja Niccolo Antonelli on viidentenätoista ja Hollannin Bo Bendsneyder sijalla 22. Ajo Motorsport –Moto3-tiimin väreissä kisaa Le Mansissa myös kolmas kuljettaja, kun Britti Danny Kent osallistuu kilpailuun villillä kortilla.

Peugeot MC Saxoprint -tiimissä kisaava MotoGP-sarjan nuorin kuljettaja ja ainoa suomalainen Patrik Pulkkinen on Moto3-luokan sijalla 32.

MotoGP-lähetykset Suomessa näyttää maksullinen C More -kanava

La Aika-ajot (Suomen aikaa)

  • Moto3 13.30
  • MotoGP 15.05
  • Moto2 16.05

Su Kilpailu (Suomen aikaa)

  • Moto3 11.50
  • Moto2 13.05
  • MotoGP 14.50

20.-21.5. MotoGP, Le Mans, Ranska

Ulla Kulju tekee historiaa Le Mansissa

Ulla Kulju. Kuva: Ulla Kuljun Tiedotus

Ulla Kulju. Kuva: Ulla Kuljun Tiedotus

Le Mansissa ajetaan MotoGP-viikonlopun yhteydessä myös kansainvälinen vammaisurheilijoiden ratamoottoripyöräilyn MM-kilpailu, joka kantaa nimeä International Bridgestone Handy Race. Kilpailussa on mukana Suomen Ulla Kulju, joka tekee nyt moottoriurheiluhistoriaa osallistumalla ensimmäisenä alaraajahalvaantuneena naisena maailmassa ratamoottoripyöräilyn MM-kilpailuun.

Kilpailu näytetään suorana lauantaina klo 18.40 Suomen aikaa Eurosportilta.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Ulla Kuljun MM-tulikoetta Le Mansissa voit seurata lauantaina suorana tv:stä

19.-20.5. International Bridgestone Handy Race, Le Mans, Ranska

Kainulainen ja Päivärinta Saksan MM-osakilpailuun parannellulla moottorilla

Hallitsevat maailmanmestarit Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen ovat nyt MM-pisteissä toisella sijalla. Kuva: Tuomo Seppänen

Hallitsevat maailmanmestarit Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen ovat nyt MM-pisteissä toisella sijalla. Kuva: Tuomo Seppänen

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Saksan Oscherslebenissä. Kauden avauksessa Le Mansissa toisiksi sijoittuneet hallitsevat maailmanmestarit Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen ovat saaneet uutta tehoa moottoriinsa ja lähtevät nyt haastamaan MM-avauksen ylivoimaisesti nimiinsä vieneet Ben ja Thomas Birchallia.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Superside MM: Päivärinta ja Kainulainen jatkavat mestaruusjahtia viikonloppuna

20.-21.5. Road Racing sivuvaunut, Oschersleben, Saksa

Motocrossin MM-pisteistä taistellaan Saksassa

Suomalaistiimi otti kauden ensimmäisen voittonsa Hollannin MM-osakilpailusta. Kuva: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Suomalaistiimi otti kauden ensimmäisen voittonsa Hollannin MM-osakilpailusta. Kuva: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Motocrossin kauden kahdeksas MM-osakilpailu ajetaan viikonloppuna Saksan Teutschentalissa. Kimi Räikkösen omistaman Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin on hienosti MXGP-luokan MM-pisteissä kolmantena. Saksalainen Max Nagl on yhdeksäntenä ja Britti Max Anstie sijalla 14.

Lisätietoa ja maksullinen liveseuranta: www.mxgp.com

20.-21.5. Motocross MM,Teutschental, Saksa