Kyseisen Iron Butt -etapin lähtö tapahtui Tallinnassa tiistai-aamuna. Reitin tavoite oli kulkea Viron, Latvian ja Liettuan sekä Puolan läpi, määränpäänä Saksan Leipzig.

Baltian halki matka taittui jouhevasti, nykyään aina vain parempikuntoista Via Balticaa pitkin. Puolassa, Augustowin ja Lomzan välisen matkan jälkeen, Hynynen oli juuri navigoimassa kohti Varsovaa, kun sattui nokkatörmäys paikallisen naisen kuljettaman henkilöauton kanssa.

- Poliisi oli nopeasti paikalla ja yhdessä saimme pyörän kuljetettua pois ajoväylältä ja korjaukseen, kertovat GoodWillbikerin suomalaiset ja eurooppalaiset vapaaehtoiset.

Sairaalassa tehty tarkastus osoitti, että isommilta vahingoilta vältyttiin. Pyörä kärsi ilmakuperkeikan tehnyttä motoristia enemmän.

- En ota koskaan turhia riskejä, mutta kukaan ei ole yksin liikenteessä ja tällaisten sattumusten vaaraa ei vaan voi sulkea pois, toteaa Toni Hynynen, vielä miettiväisenä, hieman peläten, että mahdolliset kolahdukset tai revähtämiset ilmaantuvat pahimmassa tapauksessa viiveellä.

Maailmanennätysyritystä pyritään jatkamaan, kunhan ajopeli saadaan taas täyteen terään.

Motouutiset toivoo pikaista paranemista pienemmistäkin kolhuista sekä sitä, että Goodwillbiker saa ajopelinsä mahdollisimman pikaisesti kuntoon.

Aiheesta aiemmin: Toni, Good Will Biker ajaa 21 rautaperseajoa kiusattujen auttamiseksi