Valituksen taustalla oli joukko yksityishenkilöitä, joilla oli pitkähkö etäisyys KymiRingille. Valittajat vaativat ympäristölupapäätöstä kumottavaksi perustellen muun muassa, että päätöksen olisi pitänyt tehdä valtion ympäristönsuojeluviranomainen radan laaja-alaisen toiminnan takia.

Nyt Vaasan hallinto-oikeus päätti, että Kouvolan rakennus- ja ympäristölautakunnan ympäristölupapäätös on käypä, meluhaittojen rajoittamista koskevat lupamääräykset ovat riittäviä ja KymiRingin melunseuranta on asianmukaista. Hallinto-oikeus katsoi, että lupa-asia kuuluu ympäristönsuojeluviranomaisille, ei aluehallintovirastolle.

Viime kuussa hallitus myönsi lisätalousarviossaan KymiRingille lisämäärärahaa yhteensä 17,5 miljoonaa euroa. Moottoriurheilu-, ajokoulutus- ja valmennuskeskus on ainutlaatuinen hanke, jollaista ei ole rakennettu Euroopan alueella 25 vuoteen. Korkeimman kilpailutoiminnan tason muun muassa Formula 1:ssä, MotoGP:ssä ja rallicrossissa mahdollistavasta KymiRingista odotetaankin suomalaisen moottoriurheilun yhtä suurinta kansainvälistä valttikorttia ja veturia.

Lisää aiheesta Moottoriurheilu.tv:ssä

Lue myös nämä:

Kymi Ring sai valtiolta jättipotin: mahdollistaa jopa F1-kisat

Kymi Ring hakee Formula 1 -rataluokitusta

Kymi Ring: MotoGP-radan lisäksi huikea kokonaisuus ja Suomen tulevien ratamoottoripyöräilyn maailmanmestareiden kehto