112 Suomi voitti kilpailun Paras Android-palvelu -kategorian, jonka valintakriteereissä korostuivat visuaalisuus, selkeys ja helppokäyttöisyys. Raadin mukaan hätäpaikannuksen tuominen mobiililaitteisiin on yhteiskunnallisesti tärkeä uudistus, joka voi ääritilanteessa jopa pelastaa ihmishenkiä avunsaantia nopeuttamalla. Raati noteerasi myös sovelluksen laajan yleistymisen: latausmäärä ylitti miljoonan tämän vuoden toukokuussa.

Hätäkeskuslaitoksen teknisten palveluiden johtaja Jukka Aaltonen kiitti merkittävästä tunnustuksesta ja kertoi olevansa ilahtunut siitä, että ihmiset ovat ottaneet 112 Suomi -sovelluksen osaksi henkilökohtaista arjen turvallisuuttaan.

– Yli miljoona latausta osoittaa, että 112 Suomi on ollut suuri edistysaskel turvallisuustoiminnan digitalisoimisessa. Mobiililaitteet ovat tänä päivänä tiivis osa arkea, joten on luonnollista, että myös turvallisuuspalveluita kehitetään digitaalisesti.

Tavoitteena on Digian mukaan kehittää 112 Suomi -sovellusta viranomaisten yhteiseksi palvelukokonaisuudeksi, mistä muodostuu väylä tiedon välittämiselle. Lähivuosina sovelluksen kautta tulee kulkemaan erilaista informaatiota kuvien, videoiden ja ilmoitusten muodossa. Uuden datan on tarkoitus tuottaa viranomaisille lisäarvoa esimerkiksi rikoksen selvittämiseen, hätätilanteen tunnistamiseen tai riskitekijöiden havaitsemiseen.

Ensisijaisesti Suomi 112 -älypuhelinsovellus on tarkoitettu hälytyspuhelun tai sen soittajan paikantamiseen. Riittää, kun soitat numeroon 112, niin sovellus lähettää paikannustietosi hätäkeskukseen. Tämä edellyttää tietysti sitä, että sovellus on asennettu puhelimeesi. Se on ladattavissa sekä iOS- eli Apple- että Android-puhelimiin kummankin omasta sovelluskaupasta veloituksetta.

Aiheesta aiemmin: Lataa 112-sovellus puhelimeesi niin hädässä paikannut välittömästi