Sopimus korvauksesta Jennifer S. Bumpuksen perikunnan ja lehmän omistajan välillä saavutettiin viime kuussa Allegany piirikunnan tuomioistuimessa. Kuten amerikkalaisessa oikeudenkäyntiuutisoinnissa on tapana, myös tuomion langettanut tuomari mainitaan. Tässä tapauksessa hän oli Terrence Parker.

Bumpuksen perhettä puolestaan edusti asianajaja Brian O’Connell Jr. Korvaus maksetaan Bumbuksen lapselle, ja sitä maksetaan koko hänen elinaikansa.

Jennifer Bumpus, ikä 35 vuotta, oli ajamassa vuosimallin 2005 Honda-moottoripyörällään lokakuisena yönä vuonna 2015 Route 242 Napolissa, kun hän törmäsi tiellä olevaan lehmään. Toinen moottoripyöräilijä, joka oli ajamassa naisen kanssa, Derrek W. Livermore, joka silloin oli 23-vuotias törmäsi Bumpuksen moottoripyörään ja paiskautui pientareelle.

Bumpus todettiin kuolleeksi paikan päällä, kun Livermore taas vietiin helikopterilla hoitoon. Red Angus -sukuinen lehmä, joka oli peräisin läheiseltä farmilta, kuoli niinikään onnettomuuden näyttämöllä.

Lehmänvuodan heijastusteho olematon

O'Connell kertoi, että hänen lakitoimistonsa palkkasi onnettomuusrekonstruoijan todistamaan, ettei Bumpus olisi millään voinut väistää lehmää sillä nopeudella, mitä hän ajoi öisen huonon näkyvyyden ja lehmännahan heijastamattomuuden vuoksi. Hän jopa osti Red Angus -lehmän vuodan eräältä maatilalta selvittääkseen sen heijastavuuden, kun sitä valaistiin ajovalolla.

– Tästä traagisesta onnettomuudesta tuli olennaisesti fysiikan ongelma, O'Connell sanoi. – Pystyimme fysiikan keinoin osoittamaan, että sen nopeuden, millä hän ajoi, ja sen kohdan, josta ei enää olisi ollut paluuta siihen, mistä hän ei enää mitenkään olisi voinut paeta (väistää) riippumatta siitä, mitä hän olisi nähnyt tai olisi voinut tehdä.

Maatilan omistaja oli O'Connellin mukaan syyllistynyt huolimattomuuteen salliessaan lehmän pääsyn tielle.

– Se tosiasia, että lehmä kykeni lähtemään laitumelta ja pystyi onnettomuudeksi pääsemään tielle yöaikaan, oli päävaara pahaa-aavistamattomalle ajajalle. Oli hyvin onnetonta, että se sattui olemaan jotain sellaista kuin lehmä, jota ei osaa etukäteen ennakoida toisin kuin peuran tai karhun, jotka ovat villieläimiä, ja jotka voivat olla tiellä millä tahansa hetkellä.

Asiasta kertoi Olean Times Herald