Drag Racing -autot ja moottoripyörät valtaavat Motoparkin

Kiihdytysajon kauden viides ja samalla toiseksi viimeinen SM-osakilpailu ajetaan viikonloppuna Motoparkin radalla. Kovaa menoa on taas luvassa syvällä Savon sydämessä, kun taistelu SM-pisteistä jatkuu sekä Drag Racing -autojen että -moottoripyörien osalta.

Lauantai 10.00-18.00 – Lajitteluajot

Sunnuntai 11.00-17.00 – Pudotusajot

Kilpailu striimataan FHRA:n Livestream-kanavalle.

Pääsyliput ennakkoon Tiketistä: 16€/päivä, 24€/kokoaikalippu. Portilta: 20€/päivä, 30€/kokoaikalippu. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi sisään aikuisen seurassa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/drag-racing-autot-ja-moottoripyorat-valtaavat-viikonloppuna-motoparkin

La-su 12.-13.08. Drag Racing, SM, Suomen Cup, Kansallinen, Motopark. Motoparkintie, 77330 Pieksämäki

Nuorten endurokuljettajien SM-mitalit ratkotaan Vihdissä

Nummelan Moottorikerho isännöi lauantaina enduron nuorten luokan SM-finaalia Vihdissä. XXIII Nummelan Nostotalkoot -endurokilpailussa ratkaistaan myös Suomen Cupin mestarit naisten ja veteraanien luokissa sekä kisataan useissa kansallisissa luokissa.

Enduron U20-luokan SM-finaaliin lähtee ennakkosuosikkina SM-pistejohdossa oleva Sipoon Moottorikerhon Hugo Svärd. Neljäntenä enduron MM-sarjan Youth-luokassa parhaillaan oleva nuorukainen starttaa nyt selkeässä SM-pistejohdossa A1-luokan finaaliin. Naisten sarjassa odotetaan kovaa taistoa etenkin MM-sarjassa kisaavan Vantaan Moottorikerhon Sanna Kärkkäisen ja EM-sarjassa ajavan Mäntsälän Moottorikerhon Marita Nyqvistin välille. V40-luokkaa pitää nimissään maksimipistein Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Mika Karma ja V50-luokkaa johtaa Hämeenlinnan Moottorikerhon Jyrki Savola.

Luokat

 • SM: U20
 • Suomen Cup: D (W-Cup), V40, V50
 • Kans: A1, A2, A3, B1, B2, B3, C1, C2, C3, V60

Kilpailu starttaa klo 09. Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/enduron-nuorten-luokan-suomen-mestari-selviaa-lauantaina

La 12.08. Enduro, SM, Suomen Cup, U20-SM, V-Cup, W-Cup, Vihti. Nietoinkuja 1, 03400 Vihti

Supermoton vuoden 2017 Suomen mestari selviää viikonloppuna Oulussa. Kuva: Jyrki Viitanen.

Supermoton SM-kausi huipentuu finaaliin Oulussa

Taistelu supermoton Suomen mestaruudesta saa huipennuksen tulevana viikonloppuna, kun molempina päivinä ajetaan viimeisistä SM-pisteistä OuluZonen rallicrossradalla.

Odotettavissa on mielenkiintoinen ja jännittävä kilpailu. Eroa sarjaa johtavan Kouvolan MC:n Sami Salstolan ja toisena olevan Hyvinkään Moottorikerhon Ari Åstedtin välillä on vain kuusi pistettä. Kolmantena olevalla Tûri AMK:n Patrick Palsilla on eroa Åstedtiin 24 pistettä. Molempina päivinä ajetaan kaksi kilpaerää, eli jaossa on vielä 100 pistettä.

Lauantaina ensimmäinen startti on kello 16:30 ja sunnuntaina kello 13:30. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/supermoton-sm-kausi-2017-huipentuu-viikonloppuna-ouluzonessa

La-su 12.-13.08. Supermoto, SM, Suomen Cup. OuluZone, Kuusamontie 3250, 91310 Arkala

Speedwayn SM-liiga jatkuu Porissa

Porin Nopea Racingin Timo Lahti varmistamassa tiistain kilpailun voittoa porilaisille uusinnassa ennen Ankkureiden Nike Lunnaa. Kuva: Matias Hirsimäki

Speedwayn SM-liigan pistetaistot jatkuvat lauantaina, kun Yyterin moottoriradalla Porissa ajetaan kauden seitsemäs osakilpailu. Ajovuorossa ovat Wasamat 17″, Kotkat, Sand Blowers sekä Porin Nopea Racing.

SM-liigan sarjatilanne 6/10

 • 1) Ankkurit 5 ottelua (+184 eräpistettä) 22 sarjapistettä
 • 2) Porin Nopea Racing 4 (153) 19
 • 3) Wasamat 17″ 4 (+114) 15
 • 4) Kotkat 6 (+111) 14
 • 5) Sand Blowers 5 (+78) 11

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/yyterissa-sm-liigaa-lauantaina

La 12.08. Speedway, SM, Suomen Cup, Ottelu 8. Vauhtimontuntie 1, Pori (Yyteri)

Naisten motocrossin Suomen Cup -mittelöt jatkuvat Lievestuoreella

Ria Virtanen. Kuva: Pasi Virtanen

Lievestuoreen motocross-rata isännöi lauantaina naisten motocrossin Suomen Cupin osakilpailua. Ennakkosuosikkina kilpailuun starttaa 240 pistettä kahminut Karkkilan Moottorikerhon Ria Virtanen, joka on hallinnut kautta ensimmäistä osakilpailua lukuunottamatta täydellisesti. Toisena Suomen Cupin pisteissä on Lappeenrannan Moottoripyöräilijät ry:n Maarit Mäkinen pistein 208, mutta pronssimitalista tullaan näkemään vielä tiukkaa vääntöä ME-Racingin Vilma Jarkkolan (175 pistettä), Kainuun Moottorikerhon Laura Kurkisen (174 pistettä) sekä Espoon Moottorikerhon Taru Koskisen (173 pistettä) välillä.

Lauantaina ja sunnuntainta Lievestuoreella kisataan myös kansallisissa luokissa. Kilpailut starttaavat molempina päivinä klo 09.

12.8.

 • Suomen Cup: MXD
 • Kans: MX65, MXC/B

13.8.

 • Kans: MX125, MXB, MXH, MXJ

La-su 12.-13.08. Motocross, Suomen Cup, Kansallinen (Liiga), MXD, MX65, MXC/B. Lievestuoreen Motocrossrata, Moottoriradantie 118, 41400 Laukaa.

MM-kilpailut

Kallio ja Pulkkinen viivalla Itävallan MotoGP-kilpailussa

Mika Kallio toimii tämän kauden KTM:n tehdaskuljettajana. Hän osallistuu Sachsenringin lisäksi 13.8. ajettavaan Itävallan osakilpailuun villillä kortilla. Kuva: Heidi Koivunen

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarja jatkuu viikonloppuna Itävallassa, jossa vuorossa on kauden 11:s osakilpailu. Moto3-luokassa kisaavan Patrik Pulkkisen lisäksi suomalaisväriä saadaan myös MotoGP-luokkaan, kun KTM:n testikuljettajana tällä kaudella toimiva Mika Kallio osallistuu kauden toiseen osakilpailuunsa villillä kortilla. Miehen tavoitteena ei pelkästään ole päästä MM-pisteille, vaan olla nopein kolmesta KTM:n kuljettajasta.

Myös Ajo Motorsportin kuskit jatkavat MM-pistejahtiaan. Moto2-luokassa tiimin portugalilaiskuljettaja Miguel Oliveira on parhaillaan MM-pisteissä neljäntenä tasapistein kolmatta sijaa pitävän Alex Marquezin kanssa. Etelä-Afrikan Brad Binder on sijalla 17. Moto3-luokassa suomalaistallin hollantilaisajaja Bo Bendsneyder on sijalla 13 ja Italian Niccolo Antonelli sijalla 19.

MotoGP-lähetykset Suomessa näyttää maksullinen C More -kanava.

Lue lisää:

Moottoriurheilu.tv/kallio-itavallan-kotikisaan-kovin-odotuksin

Moottoriurheilu.tv/kallio-tyytyvainen-kauden-ensimmaiseen-motogp-kilpailuun

12.-13.8. MotoGP, Red Bull Ring, Itävalta

Kunnakset sivuvaunucrossin MM-kilpailuun Latviaan

Riku ja Lari Kunnas. Kuva: Motolevel.com

Tulevana sunnuntaina Latvian Stelpessä ajetaan kauden kolmanneksi viimeinen sivuvaunumotocrossin MM-osakilpailu. Sidecarcross Team Kunnaksen Riku ja Lari Kunnas lähtevät viikonloppuun hyvillä mielin. Rata on kaksikolle ennestään tuttu ja sen sisältämät useat hyppyrit soveltuvat hyvin veljeksille. Ilman suurempia ongelmia kaksikolta voidaan odottaa Latviasta hyvää tulosta. Kunnakset ovat tällä hetkellä MM-pisteissä sijalla 19.

13.08. Motocross, MM, Sivuvaunut, Stelpe, Latvia

Räikkösen tiimi hakee paluuta MM-mitalisijaan Sveitsissä

Suomalaistiimi pääsi Italiassa juhlistamaan Max Anstien ensimmäistä podiumsijoitusta MXGP-luokassa. Kuva: Ice1Racing

Motocrossin MM-kausi jatkuu viikonloppuna Sveitsissä, joka isännöi kauden 15:ttä osakilpailua. Kimi Räikkösen omistaman Rockstar Energy Husqvarna Racing -tiimin kaikki kolme kuljettajaa tekivät vahvan suorituksen viime viikonloppuna Belgiassa sijoittuen seitsemän parhaan joukkoon, joten kolmikon odotetaan olevan kovassa iskussa myös Sveitsissä. Tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin on tällä hetkellä MM-pisteissä neljäntenä, Saksan Max Nagl seitsemäntenä ja Britti Max Anstie on sijalla 12.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/raikkosen-tiimin-kuljettajat-vahvoina-belgiassa

MM-pistetilanne ja maksullinen liveseuranta: www.mxgp.com

13.08. Motocross, MM, EM, MXGP, MX2, WMX, EMX125, EMX250, Frauenfeld/Gachnang, Sveitsi