Road Racingin SM-sarjassa ratkaisun paikat Motoparkissa

Road racingin SM-sarjan kauden neljäs ja toiseksi viimeinen osakilpailuviikonloppu ajetaan Virtasalmella, Motoparkin moottoriradalla. Superstock 600 -luokan kisalähtöihin lauantaina ja sunnuntaina startataan erittäin kutkuttavasta tilanteesta. Kolme kuljettajaa, Felix Nässi, Aki Valkila ja Marko Vuorio ovat sarjapisteissä lähellä toisiaan ja ratkaisuja mitaleiden väreistä saatetaan nähdä jo tulevana viikonloppuna.

Superbike-luokassa on samaan tapaan tiivis nippu kuljettajia mitaleiden syrjissä kiinni. Jani Rättö, Ville Valtonen, Toni Torpakko ja Lasse Kärki ovat edellisissä kisoissa ottaneet mittaa toisistaan, mutta mitaleiden värit eivät kenenkään kohdalla ole varmoja.

Sivuvaunujen luokassa pari Eero Pärn / Mairon Meius johtaa luokkaansa melko vahvalla otteella mutta jännitettä on silti sivareissakin jäljellä.

La: Kaikkien luokkien aika-ajot klo 10.00 alkaen ja finaalit klo 13.30 alkaen
Su: Warm Up klo 11.00 alkaen ja finaalit klo 13.30 alkaen.

Lue aiheesta lisää Motouutisista.

La-Su 19.-20.8. Road Racing, SM, Suomen Cup, Kansallinen, Motopark, Motoparkintie, 77330 Pieksämäki

Kotikentällä kisaava Kytönen haastaa maailmanmestarin cross countryn Jämsän osakilpailussa

Roni Kytönen lähtee tavoittelemaan voittoa kotikisastaan. Kuva: Sami Salonen

Jämsän motocrossrata-alueella ajetaan lauantaina cross countryn SM-sarjan kolmas osakilpailu lauantaina. Oman kerhon Roni Kytönen, 17, ajaa nyt kauden ensimmäisen cross country -kilpailunsa, sillä hänet on pitänyt kiireisenä motocrossin SM- ja EM-sarjan kilpailut. Kotimaisemiensa kilpailussa Kytönen tavoittelee uransa ensimmäistä SM-osakilpailuvoittoa cross countryssa. Kytönen saa Jämsässä vastaansa muun muassa supermoton vuoden 2013 maailmanmestari Mauno Hermusen, 29, joka voitti cross countryn SM-sarjan avausosakilpailun ja on nyt pisteissä toisena.

Sarjaa johtaa kahden osakilpailun jälkeen Turun Moottorikerhon Miro Lehto, joka tavoittelee Hermusen tapaan uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta. Jämsän-osakilpailun ennakkosuosikkeihin lukeutuu myös edellisen osakilpailun voittanut HMK:n Toni Eriksson, joka on usean offroad-lajin moninkertainen Suomen mestari.

Aikataulu

  • 9:00 Naiset (Suomen Cup), nuoret, V60, classic – 1h
  • 11:00 Harraste – 2h
  • 14:00 A (SM), V40 (Suomen Cup), V50 (Suomen Cup), U20 (Suomen Cup), B – 2h

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kytonen-aikoo-kukistaa-maailmanmestarin-kotikisassaan-jamsassa

La 19.08. Cross Country, SM, Jämsän MX-rata, Haaralankankaan Motocrossrata, Haaralantie 135, Jämsä

Kallio Racing täysillä kesälomalta MM-jahtiin

Niki Tuuli. Kuva: Philippe Damiens

 

Supersportin MM-sarja palaa viikonloppuna kesätauolta, kun vuorossa on Saksan Lausitzringillä ajettava osakilpailu. Viivalle asettuvat myös Kallio Racingin kuljettajat, Niki Tuuli, joka kisaa Supersport 600-luokassa ja 300-kuutioisten luokassa ajava Kimi Patova. Tuuli on vaikean alkukauden jälkeen saanut uutta puhtia ajamiseen ja on uudella pyörällä suoritettujen testien perusteella jälleen kovassa vireessä. Tuuli on tällä hetkellä MM-pisteissä sijalla 13. World Supersport -sarjaa johtaa Ranskan Lucas Mahias, toisena on Turkin Kenan Sofuoglu ja kolmantena Kallio Racingin etelä-afrikkalaiskuljettaja Sheridan Morais. Kimi Patova on 300-kuutioisten luokassa sijalla 22.

Liveseuranta ja tulospalvelu: www.worldsbk.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/tuuli-kesalomalta-uudella-pyoralla-ja-taynna-energiaa-mm-taistoon

19.-20.8. Supersport MM, Lausitzring, Saksa

Räikkösen tiimi kovassa iskussa Ruotsin MM-kisaan

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP Team. Kuva: Bavo Swijgers

 

Motocrossin MM-sarjassa vuorossa on Ruotsin Uddevallassa kisattava kauden 16. osakilpailu. Kimi Räikkösen omistama Rockstar Energy Husqvarna Racing Team on ollut viime kisoissa kovassa iskussa kaikilla kolmella kuljettajallaan. Ranskan Gautier Paulin on tällä hetkellä MXGP-luokan MM-pisteissä kolmantena maailmanmestareiden Antonio Cairolin ja Jeffrey Herlingsin takana. Tiimin saksalaisässä Max Nagl on seitsemäntenä ja Britti Max Anstie sijalla 12.

Liveseuranta ja tulokset: www.mxgp.com

20.08. Motocross, MM, EM, MXGP, MX2, EMX125, EMX150, Uddevalla, Ruotsi

Kunnakset motivoituneina sivuvaunucrossin MM-pistejahtiin Viroon

Riku ja Lari Kunnas. Kuva: WSC Sidecarcross

Sivuvaunucrossin MM-sarja jatkaa viikonlopuksi matkaansa Viron Kiviöliin, jossa ajetaan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Edellisessä kilpailussa Latviassa uransa parhaan MM-sijoituksen ottaneet Riku ja Lari Kunnas nousivat MM-pisteissä sijalle 16 ja lähtevät nyt hyvillä mielin ja motivoituneina hakemaan hyvää suoritusta myös naapurimaan kilpailusta.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/riku-ja-lari-kunnakselle-uran-paras-sivuvaunucrossin-mm-sijoitus

20.08. Motocross, MM, Sivuvaunut, Kiviöli, Viro