Syyte nostettiin viime viikolla, ja vastajat on siinä nimetty "väärentäjäryhmäksi". Heitä syytetään väärennettyjen tuotteiden myynnistä eri nettisivustojen kautta sekä sivustojen markkinoinnista sosiaalisen median avulla.

H-D syyttää ryhmää väärennettyjen moottoripyöränosien, korujen, varusteiden ja muiden Harley-Davidsonin laillisesti rekisteröidyllä tavaramerkillä varustettujen tavaroiden laittomasta myynnistä.

Harley-Davidsonin lakiosasto haki 1970-luvulla valmistajan tuotteille erittäin laajan tavaramerkkisuojan. Sen mielestä mikä tahansa luvaton yrityksen rekisteröityjen tavaramerkkien luvaton käyttö oli turhauttavaa asiakkaille, ja suojaa laajennettiin osiin ja kaikenlaisiin lisävarusteisiin ja tarvikkeisiin T-paidoista lähtien.

Harley-Davidsonin nimen lisäksi yrityksellä on lukuisia tavaramerkkisuojia logoista kaljupääkotkan piirroskuvan käyttöön vaatteissa.

Syytteessä todetaan, että "syytetyt kasvattavat myyntiään suunnittelemalla internet-kauppansa siten, että ne vaikuttavat asiaa tuntemattomista kuluttajilsta olevan auktorisoituja vähittäis-, outlet- tai jälleenmyyjiä. Harley-Davidsonin tuotemerkin luvaton käyttö aiheuttaa todennäköisesti ja on kuluttajien seassa aiheuttanut sekaannusta, virheitä ja harhautumista sekä korjaamattomasti aiheuttanut vahinkoa Harley-Davisonille."

H-D hakee sivustojen sulkemista, voittojen siirtoa omalle tililleen sekä kahta miljoonaa taalaa "jokaisesta ja kaikista "Harley-Davidson"-tuotemerkin käytöstä sekä oikeudenkäyntikuluja", kertoo RideApart