Ratamoottoripyöräilyn Suomen mestarit selville Motoparkissa

Road racingin SM-sarjan kauden päätöskilpailu ajetaan viikonloppuna Virtasalmella, Motoparkin moottoriradalla. Superstock 600 -luokan mestaruudessa on vahvimmin kiinni Felix Nässi, jolla on 20 pisteen etumatka toisena olevaan Aki Valkilaan. Prossissa on kiinni Marko Vuorio, joka on 31 pistettä Valkilaa perässä. Viikonloppuna ajetaan molempina päivinä SM-lähdöt, joista voittajalle irtoaa 25 pistettä, kakkoselle 20 ja kolmostilasta 16 pistettä.

Superbike-luokassa pistejohdossa päätöskisaan starttaa Jani Rättö, jolla on etumatkaa toisena olevaan Magnus Colliniin 18 pisteen verran. Pisteissä kolmantena oleva Toni Torpakko on Collinista 20 pisteen päässä.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/road-racingin-suomen-mestaruudet-ratkeavat-motoparkissa

La-su 2.-3.9. Road Racing, SM, Suomen Cup, Kansallinen, Motopark. Motoparkintie 62, 77330 Virtasalmi

Drag Racingin SM-kausi päätökseen Alastaron yössä

Janne Ahonen tuo Alastarolle 9000-hevosvoimaisen Dragsterinsa. Kuva: FHRA

Sekä autojen että moottoripyörien kiihdytysajon SM-kaudet saadaan päätökseen Alastaro Circuit -moottoriradalla viikonloppuna, kun viimeiset tiukat kaksintaistelut ajetaan SM-sarjan mestaruudesta yökisoina. Alastaron radalla nähdään muun muassa Janne Ahonen, joka tuo paikalle 9000 hevosvoimaisen Top Fuel -dragsterinsa. Alastarolla on luvassa myös kerrasta poikki Super Twinien epävirallinen Suomen Mestaruuskilpailu.

Perjantaina ja sunnuntaina vapaa pääsy, lauantain finaalipäivä ja yönäytös: liput ennakkoon Tiketistä 16€, ovelta 20€. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi aikuisen seurassa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kiihdytysajon-suomen-mestaruudet-ratkeavat-alastaron-yossa

Pe-su 1.-3.9. Drag Racing, SM, Suomen Cup, Kansallinen, NEAFP, Alastaro. Jarno Saarisentie, 32560 Virttaa

Imatralla luvassa jännittävä motocrossin SM-finaali

Imatra isännöi viikonloppuna motocross-kauden huipennusta. Kuva: SM Motocross

Kotimaisen huippumotocrossin SM-sarja saa arvoisensa päätöksen tulevana viikonloppuna Imatran Kurkvuoressa. Kaikkien kolmen SM-luokan mestaruudet ovat vielä avoinna, joten tarjolla on varmasti mahtava jännitysnäytelmä. Pääluokkaa MX1 johtaa Helsingin Moottorikerhon Toni Eriksson vain seitsemän pisteen erolla Siilinjärven Vesan Santtu Tiaiseen. Kilpailua saapuu värittämään pääasiassa ulkomailla ammatikseen ajava Harri Kullas, joka varmisti Iso-Britannian mestaruussarjan pronssin viime sunnuntaina. MX2-luokassa kärkipaikkaa pitää Tampereen Motocrossin Jere Haavisto perässään kakkosena Orimattilan Moottorikerhon Juuso Matikainen. Alle 15-vuotiaiden kuljettajien MXC/A-luokan sarjakärjessä on Hyvinkään Moottorikerhon Sampo Rainio, joka haluaa kuitata uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden Imatralla.

Jo lauantaina Imatran Kurkvuoren radalla ratkaistaan alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan ja kolmen eri veteraaniluokan Suomen Cupien loppujärjestykset.

Lauantaina kilpailu käynnistyy kello 12:00 ja sunnuntain ensimmäiset erät alkavat kello 12:00 ja toiset erät kello 15:00.

Liput tapahtumaan ovat 10 eur/pvä, 15 eur/2pvää, alle 15-v. IlmaiseksiLue lisää: Moottoriurheilu.tv/motocrossin-suomen-mestaruudet-ratkaistaan-imatralla

La-su 2.-3.9. Motocross, SM, Suomen Cup, Imatra. Kurkvuoren Motocrossrata, Karjalantie 857, 55800 Imatra

Trial palaa Espooseen 27 vuoden jälkeen – mukana maailmanmestari Tommi Ahvala

Trialin maailmanmestari Tommi Ahvala sekä Peter Jahn Espoon Kolmperässä 27 vuotta sitten, jolloin paikan päällä ajettiin viimeksi SM-pisteistä. Kuva: Rane Pinkki / Lasse Jahn

Viikonloppuna Espoon Kolmperässä järjestetään kaksipäiväiset Trial-kilpailut. Espoossa on edellisen kerran järjestetty trialkilpailut vuonna 1990, eli 27 vuotta sitten. Monelle kuskille kisamaasto on siis täysin tuntematonta. Lauantaina ajetaan trialin viides ja samalla toiseksi viimeinen SM-osakilpailu ja sunnuntaina kerhojoukkueiden SM-kilpailu.

Lauantain henkilökohtaisessa kilpailussa Eliitti-luokkaa selvällä piste-erolla johtava Timo Myöhänen Hämeen Moottorikerhosta varmistelee luokkavoittoaan. A-luokan selvässä pistejohdossa on MP-taidon Niko Nurmio voitettuaan kaikki kauden osakilpailut. B-luokkaa johtaa Tervakosken Ilkka Oittinen ja 40+-luokan kultaa on varmalla voittoputkella kuittaamassa Hämeen Moottorikerhon Tommi Kallio. SuperCup-luokassa voittoa tavoittelee Tervakosken Tessa Kallio.

Sunnuntain kerhojoukkuekilpailuun saadaan arvovaltainen osallistuja, kun vuoden 1992 maailmanmestari Tommi Ahvala palaa SM-trialiin. Mies pukee päälleen Vantaan Moottorikerhon mustakeltaisen ajopaidan ja edustaa kerhoa, jonka väreissä on aina ajanut.

Lähtöluettelo ja tulospalvelu: www.mptaito.fi/kilpailutoiminta

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/sm-kamppailu-kiihtyy-trial-palaa-espooseen-27-vuoden-jalkeen

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/maailmanmestari-tommi-ahvala-tekee-paluun-sm-trialiin

La-su 2.-3.9. Trial, SM, SM Kerhojoukkue, Espoo. Espoon Motocrossrata / Kulmakorpi, Ämmässuontie, Espoo, Opastus Nupurintieltä

MM-kilpailut

Enduron joukkue-MM-kilpailu päätökseen Ranskassa

Hallitseva E1-luokan maailmanmestari Eero Remes on tehnyt kovaa tulosta Ranskassa. Kuva: FIM

Maanantaina startannut enduron joukkuemaailmanmestaruuskilpailu, International Six Days Enduro saadaan päätökseen lauantaina, kun joukkueet saapuvat loppucrossin jälkeen maaliin Ranskan Briveen. Suomen Trophy-joukkue tavoittelee kisasta MM-mitalia kokoonpanolla Antti Hellsten, Eero Remes, Matti Seistola ja Henric Stigell. Tällä hetkellä Suomi on kolmantena tukevasti kiinni MM-mitalissa. Edellä olevat Ranska ja Australia ovat kärsivät kuitenkin torstaina loukkaantumisista, joten ilman ongelmia Suomella on erittäin realistiset mahdollisuudet hyvään tulokseen.

Junior-joukkueemme, jossa kisaavat Antti Hänninen, Lari Jukola ja Eemil Pohjola ehti hajota Jukolan loukkaantumiseen.

Livetulospalvelu: www.fim-isde-live.info

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/karkitiimit-vaikeuksissa-enduron-mm-kisassa-suomi-kirii-kovaa-vauhtia

Lisätietoa: www.isde-france-2017.com

28.8.-2.9. International Six Days Enduro, Brive, Ranska

Kovassa iskussa oleva Jesse Mustonen maaradan MM-taistoon Ranskaan

Jesse Mustonen. Kuva: Timo Eronen

Paikan ensi vuoden maaradan MM-sarjaan maanantaina upeasti ajanut Jesse Mustonen kisaa viikonloppuna Ranskan Morizessa järjestettävässä maaradan MM-kilpailussa. Varkauden Ankkureiden kasvatti on ollut viime kilpailuissa erittäin kovassa vireessä, joten hienoa suoritusta voidaan odottaa myös kauden viidennestä kilpailusta. Mustonen on MM-pisteissä kymmenentenä ja matkaa kahdeksantena olevaan Romano Hummeliin on kolme pistettä.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/maarata-jesse-mustoselta-huippusuoritus-eenrumissa

02.09. Maarata + ruohorata, MM, Final 5, Morizes, Ranska

Motocrossin MM-sarja matkaa Yhdysvaltoihin

Suomalaistiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin on vain neljän pisteen päässä MM-hopeasta, kun kaudesta on ajamatta enää kolme osakilpailua. Kuva: Ice1Racing

Motocrossin MM-sarja matkaa Euroopasta Yhdysvaltoihin, kun vuorossa on kauden 17:s osakilpailu. Taistelu MM-pisteistä kiihtyy Jacksonvillessä, kun jäljellä on enää kolme osakilpailua pitkästä kaudesta. Italian Antonio Cairolilla on mahdollisuudet saavuttaa jo uransa yhdeksäs maailmanmestaruus, sillä mies johtaa MXGP-luokkaa pistein 631.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/raikkosen-tiimin-gautier-paulin-kirii-kohti-mm-hopeaa

03.09. Motocross, MM, MXGP, MX2, Charlotte, Yhdysvallat