Tiainen, Haavisto ja Rainio motocrossin Suomen mestareiksi

Kuvassa vasemmalta oikealle: Juuso Matikainen, Jere Haavisto ja Roni Kytönen. Kuva: SM-motocross tiedotus

Siilinjärven Vesan Santtu Tiainen, Tampereen Motocrossin Jere Haavisto ja Hyvinkään Moottorikerhon Sampo Rainio juhlivat motocrossissa luokkiensa Suomen mestaruuksia Imatralla ajetussa kauden päätöksessä.

Lue lisää Motouutisista: Motocross: Haavisto Suomen mestaruuteen

Timo Myöhäselle trialin kuudes Suomen mestaruus - MP-taito joukkumestariksi

Vantaan Moottorikerhon Tommi Ahvala ja MP-taidon Peter Jahn testaavat vieläkö vanhat temput onnistuu. Kuva: Betti Parkkonen

Espoon kulmakorvessa ajettiin viikonloppuna huikea kaksipäiväiset Trial-kilpailut. Lauantain henkilökohtaisessa kilpailussa ratkottiin luokkavoittajat kolmessa luokassa ja sunnuntaina taisteltiin joukkuemestaruuksista. Timo Myöhänen saavutti jo uransa kuudennen henkilökohtaisen Suomen mestaruuden. Joukkue-mestaruuden voitti MP-taito. Pronssia napanneessa Vantaan joukkueessa ajoi muun muassa vuoden 1992 maailmanmestari Tommi Ahvala.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/myohanen-trialin-suomen-mestariksi-mp-taidolle-joukkumestaruus

Rättö ja Nässi Road Racingin Suomen mestareiksi

Jani Rättö saavutti Superbiken Suomen mestaruuden kaudella 2017. Kuva: Sami Salonen

Jani Rättö kruunattiin ratamoottoripyöräilyn Superbike-luokan Suomen mestariksi ja Felix Nässi Superstock 600 -luokan Suomen mestariksi viikonloppuna Motoparkissa ajetussa kauden finaalissa.

Lue lisää Motouutisista: Road racing: Suomen mestaruudet ratkaistiin Virtasalmen Motoparkissa

Suomalaisen nimiin kiihdytyksen maailmanennätys

Lauantaina 2.9. ajetussa SM-finaalikilpailussa kokenut pitkänlinjan drag racing -kuljettaja Jaakko “Jaska” Salakari teki historiaa. Hän kiihdytti nitrokäyttöisellä moottoripyörällään maailman kaikkien aikojen nopeimman kaksisylinteristen kiihdytysmoottoripyörien ajan lukemin 6,010 s/342,95 km/h. Aiempi ennätys 6,135 s, jonka oli ajanut japanilainen Takeshi Shigematsu USA:n Valdostassa, oli voimassa lähes seitsemän vuotta.

Jaskan kuva jutun aloituskuvana.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/jaska-salakari-ajoi-men-alastarolla

Jesse Mustonen loisti maaradan MM-finaalissa Ranskassa

Jesse Mustonen ajoi Morizessa kauden parhaan MM-finaalinsa. Kuva: Tomi Nevanperä.

Maaradan MM-sarjan päätöskilpailu ajettiin myöhään lauantai-iltana Morizessa Ranskassa. Varkautelainen Jesse Mustonen on ollut loppukaudesta hurjassa iskussa, joten mieheltä oli lupa odottaa huippusuoritusta. Hän sijoittui kilpailun kuudenneksi ja MM-pisteissä yhdeksänneksi.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/jesse-mustoselta-upea-suoritus-morizessa

Suomelle enduron MM-pronssia

Kaksinkertainen maailmanmestari Eero Remes oli Suomen joukkueen vahvin kuljettaja. Kuva: Sarah Kinrade / FIM

Kuuden päivän enduron joukkuemaailmanmestaruuskilpailu saatiin lauantaina päätökseen Ranskan Brivessä. Kilpailun voittoon ajoi Ranska, hopeaa otti Australia ja Suomen joukkue saavutti MM-pronssia.

Lue lisää Motouutisista: Enduro: Suomi saavutti joukkue-enduron MM-pronssia