Wikipedia kertoo jännityskorroosion aiheuttavan kappaleen murtumisen jännityksen ja korroosion yhteisvaikutuksesta. Kumpikaan ilmiö ei yksinään riitä materiaalin säröyttämiseen. Ilmiö on usein vaikeasti havaittavissa, koska yleensä säröstä ei ole ulkoisia merkkejä kappaleessa ennen murtumista.

Jännityskorroosiomurtuminen on siis staattisen jännityksen ja korroosion aiheuttama vaurio metallissa tai keraamisessa materiaalissa. Metallissa jännityskorrroosio ilmenee metallin haurastumisena tai murtumisena ilman havaittavia ulkoisia muutoksia materiaalin pinnassa. Lopullinen repeämä etenee nopeasti haurastuneessa metallissa.

Renthal takaisinkutsuu tyypin Gen 1 ja Gen 2 clip-on ohjaustangot. Ensin mainittua on valmistettu vuodesta 2009 ja viimemainittua vuodesta 2013 lähtien. Kaikkiaan Renthal on saanut 22 ilmoitusta tapahtuneista murtumista, loukkaantumisia ei kuitenkaan ole tapahtunut.

Uusin versio Renthalin clip-oneista on valmistettu eri materiaalista, joka kestää jännityskorroosiota.

Yrityksen julkistamassa takaisinkutsussa rohkaistaan asiakkaita lähettämään valmistajalle vanha Renthalin clip-on-ohjaustankonsa. Tilalle luvataan uusi vastaava kahvoineen. 

Renthal on perustanut oman sivuston takaisinkutsua varten, josta löytyy kaikki tarpeellinen tieto asiasta: miten toimia jne. Sivustolle pääsee tästä

Renthal pyrkii lisäksi julkistamaan takaisinkutsua niin laajasti kuin mahdollista maailmanlaajuisen jälleenmyyjäverkostonsa, moottoripyörämedian ja sosiaalisen median avulla. 

Renthal on sitoutunut turvallisuuden ja asiakastyytyväisyyden parantamiseen. Sitoumus heijastaa vuonna 1969 brittiläisen yrityksen perustaneiden moottoripyöräilystä ja tekniikasta innostuneiden Andrew Renshawin ja Henry Rosenthalin ideologiaa.

Yrityksen tuotteilla on voitettu 193 maailmanmestaruutta.

Myös Suomessa myydään ja maahantuodaan Renthalin clip-on-tankoja. Oheisesta jutun aloituskuvasta selviävät ne mallit, joita takaisinkutsu koskee sekä se, miten ne voi tunnistaa.