Skotlannin hallitus on todennut pyrkivänsä vähentämään huonon ilmanlaadun vaikutusta ihmisten terveyteen, joten se on asettanut itselleen samanlaisen tavoitteen kuin Englannin hallitus, mutta haluaa päästä tavoitteeseen kahdeksan vuotta aiemmin, eli jo vuonna 2032.

Englannin hallitus on sitoutunut siihen, että melkein kaikki autot ja pakettiautot teillä olisivat nollapäästöisiä vuonna 2050. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kaikkien uusien, myynnissä olevien autojen pitäisi olla nollapäästöisiä jo vuonna 2040.

Hallitus myös aikoo lisätä "massiivisessa määrin" latauspisteiden määrää ympäri saarivaltakunnan sekä kehittää useita hankkeita, jotka toivottavasti nopeuttaisivat siirtymistä sähköisiin ajoneuvoihin.

Muut maat ja kaupungit tuntuvat tihenevässä tahdissa tekevän vastaavia tavoitteenasetteluja. Esimerkiksi Lontoossa on tavoitteena, että kaupunki olisi nollapäästövyöhykettä vuoteen 2025 mennessä. Siirtyminen sähköistä tulevaisuutta kohti etenee kiihtyvää vauhtia. Asiasta kertoi Motofire.

Mitä tämä merkitsee moottoripyöräilylle, jää nähtäväksi. Onko sähkömoottoripyörä uhkakuva? Oletettavaa tietysti on, että bensiinikäyttöisten moottoripyörien myyntikielto langetetaan samalla kertaa kuin autojenkin, asiaa tai päästöjen tasoa sen enempää miettimättä.

Jutun aloituskuvassa sähkömoottoripyörä Zero.