Liikennekuolematon päivä järjestetään nyt toista kertaa ja sen toimeenpanijana on Euroopan liikennepoliisiverkosto TISPOL 30 jäsenmaan voimin yhteistyössä EU-komission ja Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston (ETSC) kanssa.

Suomessa mukaan on kutsuttu useita eri liikenneturvallisuuden sidosryhmiä. Teemapäivän nimi Project EDWARD koostuu sanoista European Day Without A Road Death.

Jokainen tienkäyttäjä voi omilla valinnoillaan vaikuttaa liikenneturvallisuuteen. Tällaisia valintoja ovat muun muassa turvalaitteiden käyttö, asianmukainen ajonopeus, ajamiseen keskittyminen sekä raittius liikenteessä.

– Vaikka nämä asiat ovat itsestään selvyyksiä, tahtovat ne joiltakin kuitenkin unohtua. Tämän takia poliisin rooli valvojana ja valistajana on tärkeä, niin tänään kuin tulevaisuudessa, poliisiylitarkastaja Samppa Holopainen Poliisihallituksesta sanoo.

Viime vuonna Liikennekuolematon päivä onnistui Suomessa hyvin: päivän aikana liikenteessä ei kuollut kukaan.

Euroopan laajuisesta teemapäivästä lisää tietoa TISPOLin verkkosivulta osoitteesta www.tispol.org. Käy tekemässä siellä liikenneturvallisuussitoumus ja osallistu keskusteluun liikenneturvallisuudesta #ProjectEDWARD. Katso video täällä.