Mika Kallio vastasi todellisesta yllätyksestä tänään ajetuissa MotoGP-luokan kolmansissa vapaissa harjoituksissa. Suomalainen tykitti viidenneksi nopeimman ajan nostaen itsensä suoraan aika-ajojen toiseen osioon, jonne pääsee harjoitussession kymmenen nopeinta kuljettajaa. Aika-ajojen loppupuolella suomalainen kaatui viimeisessä mutkassa, eikä päässyt näin ollen antamaan lopullista rutistusta, mutta starttaa silti huomiseen kisaan neljännestä rivistä, ruudusta 12.

– Tulipahan testattua nahkapuvun kestävyys ja samalla tsekattua huomiseen kisaan, missä se viimeisen mutkan limiitti menee, varikkoboksiin kaatumisen jälkeen nauraen palannut Kallio huikkasi.

Suomalainen oli ylivoimaisesti nopein KTM-kuljettaja. Itävaltalaistiimin tehdaskuljettajat Espanjan Pol Espargaro ja britti Bradley Smith karsiutuivat harjoituksissa ja joutuivat aika-ajojen ensimmäiseen osioon, josta vain kaksi parasta pääsee aika-ajojen toiselle osuudelle. Espargaro ajoi lopulta ruutuun 14 ja Smith jäi toiseksi viimeiseksi. Britti lähtee huomiseen kisaan ruudusta 23. KTM:n johto taputteli suomalaista selkää kaatumisen jälkeen, todeten, että selkeät näytöt on jo annettu.

– Kokonaisuutena voi olla tyytyväinen tähän päivään. Pääsi näkemään, että vauhti hyvällä tasolla ja olin paras KTM-kuski, Kallio iloitsee.

Paalupaikalta huomiseen MotoGP-luokan osakilpailuun starttaa Yamahan Maveric Vinales ja toiselta sijalta Ducatin Jorge Lorenzo. Vasta kolme viikkoa sitten jalkaleikkauksen läpikäynyt ja nyt kisa-areenoille palannut Yamahan Valentino Rossi selvitti tiensä kuin ihmeen kaupalla kolmanteen ruutuun.

Moto3-luokassa tällä kaudella debytoiva Patrik Pulkkinen lähtee kisaan ruudusta 32.

Kilpailu sunnuntaina (Suomen aikaa)

  • Moto3 12:00
  • Moto2 13:20
  • MotoGP 15:00

MotoGP-lähetykset Suomessa näyttää C More -kanava.