Keskisessä Indianassa asuva moottoripyöräilijä on järkyttynyt saatuaan Bureau of Motor Vehiclesiltä, BMV:ltä eli sikäläiseltä Trafilta kirjeen, jossa todettiin, että hän otti osaa väärennettyyn moottoripyöräkorttikoulutukseen ja että häntä saattaa odottaa syyte vakavasta rikoksesta.

– He sanoivat, että pääsimme läpi, Todd Frederick kertoi Fox 59:lle. – Sitten menet BMV:hen. Kaikki menee läpi, ja kaikki tämä tapahtui vuosi ja kaksi kuukautta sitten, ja nyt sain kirjeen, jossa kerrotaan, että syyllistyin petokseen.

Frederick sai kirjeen viime viikolla, ja siinä todettiin myös, että osana prosessia hän menettää auton ajokorttinsa 90 päiväksi 20. lokakuuta alkaen.

– Jos menetän autonajokorttini, niin menetän kaiken, Frederick totesi. – Menetän työni, menetän taloni. Menetän lasteni kunnioituksen. Menetän kaiken, eikä niin voi tapahtua. En anna sen tapahtua.

Frederick päätti viime kesänä hankkia mp-kortin, ja alkoi etsiä sertifioituja ajokoulutuksia netistä. Hän löysikin sopivan, ja osallistui sille viime vuoden heinäkuussa.

Frederick vei ajokorttinsa, moottoripyöränsä ja 200 taalaa kurssille. Hän lähti sieltä mukanaan paperi, jonka hän luuli olevan laillinen todistus suoritetusta mp-kortista.

– He ajattivat meillä joitakin ajokokeita ja kysyivät joukon kysymyksiä ja sitten he antoivat meille paperit ja sanoivat että kaikki on kunnossa, hän kertoi. – Enkä minä ole tehnyt mitään väärää. Osallistuin koulutukseen, jonka luulin olevan laillinen.

BMV:n mukaan koulutus on ollut laiton, väärennetty. Koulutus oli tehty laillisen opettajan nimissä, mutta kyseinen kouluttaja ei ollut edes asunut tai vaikuttanut alueella siihen aikaan.

Asiaa tutkitaan BMV:n toimesta, sillä väärennettyjä kursseja on ollut ilmeisesti enemmänkin.