Moottoripyörävarkauksia tehdään eniten keväällä, kun moottoripyörät otetaan esille talvisäilöistään sekä tietenkin syksyllä, kun illat taas pimenevät.

Helsingin Uutisten mukaan moottoripyörävarkauksien määrä on yleensä ottaenkin kasvussa. Helsingissä on kolmen edellisvuoden aikana tehty vuosittain noin 150 rikosilmoitusta moottoripyörävarkauksista tai niiden yrityksistä. Kuluvana vuonna määrä on pelkästään tähän mennessä lähes 170.

Asiaa lehdelle kommentoineen rikoskomisario Outi Petersohnin mukaan ylivoimaisesti eniten viedään vanhoja moottoripyöriä, joissa ei ole käynnistyksenestojärjestelmää. Tällaisissa tapauksissa pyörä napataan mukaan ajamista varten, ja ne löydetään hylättyinä ja rikottuina.

Uudempien ja kalliimpien pyörien kohtalo on erilainen. Ne viedään esimerkiksi pakettiautolla suoraan ulkomaille tai sitten varaosiksi.

Poliisi neuvookin, että kaikkiin moottoripyöriin kannattaa laittaa varashälytin sekä hinnaltaan edullinen ja helposti kiinnitettävä levyjarrulukko.

Pelkästään Helsingissä selviteltiin maanantaina useita moottoripyörien varkauksia, samoin Vantaalla.

Aiheesta aiemmin: Vantaalta varastettiin viime viikonloppuna Kaivokselasta Suzuki GSX R1000 ja Simonkylästä KTM 690 Duke