Amazonin uusi patentti saattaa omalta osaltaan ratkaista sen ongelman, miten sähköajoneuvojen lataamisongelmat ja lyhyet matkat per lataus saadaan korjattua. Tarpeen vaatiessa lentävä drooni voi tulla minne tahansa luoksesi ja ladata ajoneuvosi akun.

Patenttipiirroksissa näkyy vain autoille suunniteltu latausjärjestelmä, mutta ei ole olemassa mitään syytä, miksi teknologiaa ei voisi soveltaa myös sähkömoottoripyöriin.

Amazon on ajatellut järjestelmän toimivan siten, että sovelluksen kautta voit ostaa tietyn määrän latausvirtaa. Sen jälkeen käsky välittyy latausdroonille, joka pystyy paikallistamaan sinut, missä ajatkin, toimittaakseen tilauksen. Kun latausrobotti saapuu paikalle, se laskeutuu ajoneuvosi päälle, lukkiutuu telakkaan, ja ryhtyy lataamaan.

Kun haluttu virtamäärä on toimitettu, drooni irrottautuu ja lentää maksimissaan 50 kilometrin säteellä sijaitsevaan kotitukikohtaansa. 

Tällä hetkellä asiassa on vielä ongelmia, sillä tarvittavan latausvirran tuottamiseen pystyvät akut ovat suurikokoisia. Täten asian toteuttaminen jäänee tulevaisuuteen odottamaan aikoja, jolloin akkuteknologia on kehittynyt tarpeeksi, Morebikes uumoilee.