Cebun kaupunginvaltuutettu pastori Alcover Jr. ajaa moottoripyörien katosten kieltämistä. Hänen tietoonsa on tullut, että varsin improvisoidusti rakennetut katokset - kuten sellainen, mikä näkyy tämän jutun aloituskuvassa - ovat ensinnäkin kasvamassa trendiksi ja toisekseen aiheuttaneet paljon liikenneonnettomuuksia.

Sade ja kuumuus ovat tietenkin siellä päin yleinen ongelma, joten improvisoidut katokset, jotka on toki helppo asentaa moottoripyörään suojelemaan kuljettajaa ja kyytiläisiä auringon tai sateen suorilta vaikutuksilta, ovat yleistyneet Cebun katukuvassa.

Vaikka monet motoristit katselevat katettuja pyöriä hyväksyvin silmin, kaupunginvaltuutettu on seurannut huolestuneena ilmiön yleistymistä ja ajaa nyt niiden kieltämistä.

Kaupunginvaltuutettu pastori Alcover Jr. uskoo katosten aiheuttavan onnettomuuksia, asiasta on myös saatu tietoa. Lisäksi katokset eivät ole moottoripyörävalmistajien hyväksymiä lisävarusteita.

Algover Jr. ehdottaa, että katoksen käyttämisestä rankaistaisiin ensi kerralla 500 Filippiinien pesoa, toisella kerralla 1000, ja kolmannella kertaa 2000 pesoa. Samalla kertaa katos myös takavarikoitaisiin.

Arvata saattaa, että asiasta viriää kovaa keskustelua katosten puoltajien ja vastustajien keskuudessa. Aiheesta lisää Cebudailynewsissä.