Kyseinen tapahtuma sattui 7. lokakuuta Garden Cityssä ja selitys kieltämättä kuulostaa hieman erikoiselta. Paikkakuntalaista Bashir Omaria syytetään ajamisesta alkoholin ja huumeiden vaikutuksen alaisena sekä kaahaamisesta.

Omar ajoi eteläänpäin Fleming Streetiä vuosimallin 2002 Jeep Libertyllään, ja Robert Becker -niminen motoristi ajoi puolestaan samaa katua samaan suuntaan vuosimallin 2009 Kawasakillaan. Todistajat kertoivat, että Omar törmäsi autollaan Kawasakin perään ja aiheutti onnettomuuden. Becker todettiin kuolleeksi paikan päällä.

Selvisi, että Omar oli onnettomuuden aikaan sekä humalassa että myös huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Poliisin mukaan Omar törmäsi Beckerin pyörän perään yli 70 km/h, kun nopeusrajoitus alueella on 50 km/h. Omar työnsi Jeepillään moottoripyörää edellään noin 100 metriä ennenkuin tämä törmäsi katureunukseen. Beckerin ruumis löytyi 40 metrin matkan päästä.

Poliisin tutkimuksen mukaan tiehen jääneet jäljet kertoivat, että Omar ei jarruttanut lainkaan koko tapahtuman aikana, vaan päinvastoin kiihdytti autollaan koko ajan. Todisteet onnettomuuspaikalta myös osoittivat, että Beckerin ruumis oli raahautunut pitkin katua sen jälkeen, kun moottoripyörä oli irtautunut Jeepistä.

Todistaja kertoi, että sen jälkeen Jeep palasi takaisin ja "ajoi ruumiin yli jatkaen samalla kiihdyttämistä" ja ajoi sitten tiehensä.

Tapahtuman todisteeksi löytyi vielä läheisen kodin turvakameran otos, josta selvisi, että Jeep törmää moottoripyörään kovemmalla nopeudellla kuin mitä moottoripyörä ajoi. Tutkimuksen mukaan ei ole mitään merkkiä siitä, että Omar olisi hidastanut törmäyksen jälkeen.

Toisen tilanteen nähneen matkapuhelimella kuvaama video puolestaan paljastaa, miten Omar pysähtyy Jeepillään Beckerin ruumiin eteen, peruuttaa, ja ajaa tahallaan Beckerin yli ja karkaa sitten paikalta.

Kuulustelukertomuksen mukaan Omar kertoi nähneensä moottoripyörän ennen törmäystä, mutta että se sitten "pysähtyi äkillisesti" ilman merkkiäkään jarruvaloista tai vilkuista.

Hän kertoi myös ottaneensa jalan pois kaasupolkimelta ja lisäsi, että "oli Jumalan tahto, että onnettomuus tapahtui".

Tapahtumaa käsitellään oikeudessa 4.12. Asiasta kertoi ensin The Garden City Telegram.