Hayden Gillim ajoi kisassa Bellin Race Star Flex -kypärällä varustettuna, kun kierroksella 12 hänellä oli liikaa vauhtia, joten hän ajoi kaarteen leveäksi varoalueen ruoholle, jossa kaatui ja kolhi päänsä. Lopuksi hän törmäsi kaiteeseen ainakin videolta katsottuna pää edellä.

Kisayleisö oli huokaissut kollektiivisesti kauhusta, sillä vauhdista kertoo Cycleworldin mukaan jotain se, että Gillimin pyörä sinkoutui vielä kuin ohjus samaisen aidan yli. Yhtä suuri oli yhteinen helpotuksen huokaus, kun mies vastoin kaikkia odotuksia nousi pystyyn ja käveli itsekseen ambulanssiin. Sairaalasta hänet kotiutettiin sen jälkeen, kun magneettikuvausten jälkeen ei ollut löytynyt mitään huolestuttavaa.

Bellin Race Star Flexillä oli ilmeisesti oma osuutensa tapahtuman onnellisessa päätöksessä, sillä sen valmistuksessa on pyritty taistelemaan erilaisia törmäyksen aiheuttamia rotaatiovoimia vastaan. Ne aiheuttavat suuria voimia kalloon ja aivoihin ja valmistusteknologialla pyritään vaimentamaan sitä, miten rotaatiovoimat vaikuttavat törmäyksessä.

Gillim törmäämässä aitaan.

Gillim törmäämässä aitaan.

Bell ja 6D etsivät aktiivisesti ratkaisuja pystyäkseen suojaamaan kuljettajan päätä ja aivoja sen tyyppisissä ongelmissa, joita käytännön onnettomuuksissa joutuu kokemaan.

Oheisella videolla on taltioituna Gillimin onnettomuus sekä selitys siitä, miten hänen kypäränsä toimi törmäyksessä. Varmemmaksi vakuudeksi onnettomuuskypärä sahataan halki, ja tutkitaan, miten törmäys on vaikuttanut siihen.

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täältä.