Liqui Molyn toimitusjohtaja Ernst Prost möi vuodenvaihteessa osuutensa yrityksestään Würth Groupille.

– Kaupan myötä halusin turvata Liqui Molyn toiminnan jatkuvuuden myös sen jälkeen, kun en itse ole enää yhtiön johdossa, toteaa Ernst Prost.

Hän jatkaa edelleen yhtiön toimitusjohtajana. Yrityksen asema markkinoilla on vakaa: omavaraisuusaste on korkea, ja edellisten vuosien tapaan yhtiön liikevaihto on tänäkin vuonna ennätyskorkea.

– Halusin päättää asiasta kaikessa rauhassa, kun yhtiömme taloudellinen tilanne on hyvä, eikä päätöksiä tarvitse tehdä epäsuotuisissa olosuhteissa, Prost sanoo.

Yhtiöllä on entuudestaan pitkä yhteinen historia Würth Groupin kanssa. Würth Group on ollut jo lähes 20 vuoden ajan Liqui Molyn äänetön osakas, millä on haluttu turvata yhtiön asema epävarmuustekijöitä vastaan jo vuosia sitten. Vaikka Würth Group on yli 70 000 työntekijällään ja 12,5 miljardin euron liikevaihdollaan huomattavasti Liqui Molya suurempi yritys, se on myös perheyhtiö.

Taustalla tapahtuva omistajanvaihdos ei aiheuta näkyviä muutoksia liiketoimintaan. Liqui Moly säilyy itsenäisenä yrityksenä Würth Groupin sisällä, ja Ernst Prost toimii edelleen yhtiön toimitusjohtajana, eikä liiketoiminnassa näy muitakaan muutoksia.

– Minut tuntevat tietävät, että yhteistyökumppanini ovat minulle aina etusijalla, sanoo Ernst Prost. – Sitä paitsi olisi turhaa alkaa muuttaa viime vuosien menestyksekästä liiketoimintaa. Jatkamme toimintaamme samalla tavalla kuin ennenkin – nyt olemme vain päässeet suojaan suuremman katon alle.

Liqui Molyn valikoimaan kuuluu noin 4000 kemiallista tuotetta – niin moottoriöljyjä, lisäaineita, rasvoja, tahnoja, suihkeita, autonhoitotuotteita, liimoja kuin tiivisteaineita. Vuonna 1957 perustettu yritys kehittää ja valmistaa tuotteensa yksinomaan Saksassa. Kotimarkkinoillaan yritys on lisäaineiden kiistaton markkinajohtaja, ja se valitaan toistuvasti parhaaksi öljymerkiksi. Omistaja Ernst Prostin johtama yritys markkinoi tuotteitaan yli 120 maassa, ja sen liikevaihto oli 489 miljoonaa euroa vuonna 2016.