Battle of Kings -kisassa Harley-Davidsonin jälleenmyyjät laittavat taitonsa peliin tehtävänään luoda 6000 euron budjetilla uudenlainen kokonaisuus valitsemastaan mallista. Pohjoismaiden mestaruustitteli ratkeaa 15.1.-18.2.2018 järjestettävässä nettiäänestyksessä. Neljättä kertaa käytävä kisa saa ensimmäistä kertaa suomalaiskisaajan Harley-Davidson Tampereesta.

Viime vuonna voiton nappasi italialainen 1200-kuutionen Bombtrack. Pohjoismaiden mestaruus on käyty tähän mennessä Ruotsin ja Norjan välisenä mittelönä, mutta tänä vuonna kisa-areenalla nähdään myös suomalaisväriä.

Kaiken kaikkiaan Battle of the Kings -kisaan osallistuu tänä vuonna arviolta parisataa Harley-Davidson-jälleenmyyjää ympäri maailmaa. Kustomoitavien mallien määrä on laajentunut tähän kisaan. Harley-Davidson Dark Custom -malliston pyörien lisäksi kustomoitavaksi on voinut valita nyt myös vuoden 2018 Softail-mallistosta joko Fat Bob tai Street Bob -pyörän. Kisabudjetti on edelleen sama 6000 euroa (+verot). Kisasääntöihin kuuluu, että valmis pyörä on virallisesti maantiekelpoinen.

Battle of the Kings 2018 -kisa ratkeaa loka–marraskuussa 2018. Aluekilpailujen voittajapyörät tiimeineen kootaan yhteen finaalien finaaliin, joka pidetään Milanossa järjestettävän EICMA-näyttelyn yhteydessä.

Tampere osallistuu mittelöön erikoispyörällä ja -tiimillä

Time Machine Concept.

Time Machine Concept.

Harley-Davidson Tampere on toteuttanut vuosien varrella monenlaisia kustomointihaaveita, mukaan lukien Reckless Loven laulajan Olli Hermanin viime kesänä julkistetun Penelope-pyörän. Kisaan ei haluttu lähteä puolivillaisella yrityksellä.

– Jokaiseen toteutukseen menee aikaa. Aikaa merkittävämpi tekijä on itse idea. Kilpailun taso on kova, kilpailutyöt ovat tekijöidensä käyntikortteja. Halusimme osallistua työllä, joka saa sykkeet korkealle myös meillä itsellämme, toteaa Harley-Davidson Tampereen omistaja ja kilpailutiimin nokkamies Mika Nieminen.

Kilpailutiimiin kuuluu Mikan ohella Penelope-pyörän rakentanut Jussi Lindgren ja kilpailupyörän päärakentajana toiminut Jori Jantunen. Tiimin neljänneksi jäseneksi kutsuttiin poikkeuksellisesti kustomointiharrastaja, muun muassa Vespojen entisöijänä ansioitunut arkkitehti Timo Meuronen. Pyörän ilme onkin hänen käsialaansa.

Time Machine Concept

Harley-Davidson Tampereen kilpailutyön nimi on Time Machine Concept. Kustomoinnin kohteeksi valikoitui Sportster Forty-Eight -malli sen peanut-tankin ja mallin visuaalisesti painavan siluetin johdosta.

– Hummer-mallista tutuksi tullut tankki täyttää tänä vuonna 70 vuotta, joten nyt tehty pyörä on omalta osaltaan kunnianosoitus sille, sekä Harley-Davidsonin pitkälle historialle, summaa Timo Meuronen. – Lähdin hakemaan pyörälle 1940–50-lukulaista ilmettä, koska 50-luku oli konseptiautojen aikaa, konsepteja moottoripyöristä ei kuitenkaan juuri tehty. Nyt siis tehtiin. Pyörän inspiraatio on haettu sen aikakauden muotoilusta. Vanteiden, skuupin, ajovalon ja tuulilasin esikuvat löytyvät suoraan automaailmasta.

– Tein pyörän alumiiniset, nahkaiset ja puiset osat sekä suunnitelmat muihin osiin tiimiä varten. Vanteilla, ohjaustangon vaihdolla sekä skuupilla, joka menee myös rungon alle, oli tarkoitus tehdä pyörästä vielä matalamman ja painavamman näköinen. Ja kromiosia pitää olla vain sen verran, että ne jaksaa pitää kiiltävänä.

Time Machine Concept.

Time Machine Concept.

Pyörä MP-messuilla, äänestys netissä

Harley-Davidson Tampereen sekä muiden Battle of the Kings -kisaajien taidonnäytteistä pääsee äänestämään 15.1.-18.2.2018 täällä. Äänestyksen voittaja etenee loppukilpailuun, joka käydään myöhemmin vuoden 2018 aikana. Kolmen tähän mennessä järjestetyn äänestyksen voittaja on löytynyt Norjasta, Harley-Davidson Ålesund on kruunattu voittajaksi peräti kahdesti.

Time Machine Concept -pyörään voi käydä tutustumassa 13.1.2018 alkaen Harley-Davidson Tampereen liikkeessä. Lisäksi pyörä on mukana Harley-Davidsonin osastolla MP-Messuilla 2.-4.2.2018.

Aiheesta aiemmin:

Reckless Loven Olli Herman ja Penelope-Harrikka: yhdessä kuumaan kesään - katso kuvat

Reckless Loven Olli Herman ja Penelope: ensimmäinen kesä yhdessä

Pohjoismaisen Harrikoiden kustomointikisan voitto Norjaan

Tässä on kaunein kustomoitu Harley-Davidson Sportster Euroopassa: Bombtrack