Turing Video esitteli Segwayn kaksipyöräisen henkilökuljettimen päälle rakentamansa robotin Las Vegasin CES-kuluttajaelektroniikkamessuilla. Tuote on Nimbo, ja se voi joko kulkea ennaltasuunniteltua reittiä tai kulkea sen itseoptimoidusti, omia polkujaan.

Segwayn myynti ja yleisösuosio eivät aivan ole olleet sitä, mitä yrityksen perustajat aikanaan toivoivat, mutta Segway on löytänyt faneja sekä perinteisestä teollisuudesta että turvallisuusalalta. Nimbo tuo Segwayn kuljettimet autonomisten robottien aikakaudelle lisäämällä niihin keinoälyn.

Nimbo tunnistaa erilaiset asiat ja ihmiset keinoälyn avulla.

Nimbo perustuu Segwayn robotiikkasovellukseen, joka käyttää laitteen moottoria ja akkua kulkemiseen, mutta lisää siihen sensoreita ja näköjärjestelmän mahdollistaakseen jonkinasteisen autonomian. Turing Video käytti lisäksi Intelin RealSense-sensoreita rakentaakseen robotin, joka voi kulkea ympäriinsä itsekseen samalla keräten HD-videota huomatessaan epäilyttävää käyttäytymistä, New Atlas kertoo.

Kuten oheiselta videolta selviää, robotti käyttää keinoälyä tunnistaakseen ihmiset ja huomatakseen epäilyttävät tapahtumat kuten vaikka oudoissa aikeissa hiippailevat tai fyysisen väkivallan. Mikäli Nimbo on sitä mieltä, että kaikki ei ole hyvin, se sytyttää hälytysvalot ja antaa äänivaroituksia. Lisäksi se lähettää hälytyksen turvallisuushenkilöstölle videon muodossa. Mikäli turvahenkilö on sitä mieltä, että on syytä lähteä liikenteeseen, hän voi nousta Nimbon kyytiin ja matkata 17 km/h tuntivauhdilla tapahtumapaikalle.

Nimbo on havainnut epäilyttävästi toimivan henkilön ja tekee hälytyksen.

Nimbo voidaan ohjelmoida seuraamaan tiettyä reittiä tai valitsemaan itse kulkemansa polut, mutta se soveltuu, kuten robotit ilmeisesti enimmäkseen edelleen, toimimaan rajoitetulla alueella. Tällaisia voivat olla esimerkiksi yritysten kiinteistöt ja piha-alueet sekä tavaratalot ja niiden parkkialueet.

Nimbo voidaan räätälöidä eri käyttötarkoituksiin, ja koska se on vain 76 cm korkea ja 63,5 senttiä leveä, se mahtuu kulkemaan varsin pienistä rakosista.

Vartija on päättänyt Nimbon hälytyksen perusteella lähteä takaa-ajoon. Nimbo toimii myös kuljettimena.

Hinta ja saatavuus ovat toistaiseksi kysymysmerkkejä, mutta Turing Videon sivuille pääset tästä. Allaoleva video selventää hienosti Nimbon toiminnan.