Pakistanin moottoripyörätuotanto oli vuoden 2017 kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana yhteensä 2,3 miljoonaa kappaletta, ja sen asukkaat ottivat käyttöön joka päivä keskimäärin 7408 uutta moottoripyörää. Luku on suomalaisittain käsittämätön, mutta toki Pakistanin asukaslukukin on yli 193 miljoonaa, eli se on miltei 40 kertaa Suomea väkirikkaampi.

Pakistanin tilastovirasto kertoi, että maan moottoripyörätuotanto kasvoi fiskaalisen vuoden vuoden 2017-2018 ensimmäisen neljän kuukauden aikana peräti 22,3 prosenttia verrattuna vuotta aiempaan.

Syynä moottoripyöräilyn suosioon ovat Pakistanin Daily Timesin mukaan mm. se, että Pakistanista puuttuu kokonaan julkinen liikenne, joten alempi keskiluokka on kokenut moottoripyöräilyn käteväksi tavaksi taittaa matkaa.

Pakistanilaiset moottoripyörät ovat hintastabiliteetin vuoksi vanhanaikaisempia, mutta tarjoavat samalla vakaan hintatason, mikä on yksi suuren suosion syitä.

Pakistanissa on sekä paikallisia että japanilaisten valmistajien tehtaita, mutta yhtäkään moottoripyörämerkkiä tai -mallia ei valmisteta 100-prosenttisesti pakistanilaisista osista.