Lupo on ranskalainen kustomoija, jonka kotisivu löytyy Lupo Racingin osoitteesta. Sivusto on ranskankielinen, mutta siellä kannattaa vierailla, sillä siellä on paljon muutakin katsottavaa kuin HD Bel Air.

Kaikki alkoi mielikuvasta...

Chevrolet Bel Air kuvastaa amerikkalaisia autoja ihailevien mielissä 50-lukua parhaimmillaan: kauniita pyöreitä muotoja, liioiteltuja puskureita, takasiipiä ja runsasta krominhohtoa ja tyylikkäitä värityksiä. Samalla mieleen tulevat nilkkasukkaiset tytöt kellohameissaan, ja ainaisesti jatkuva kesä...

HD Bel Air ja suola-aavikko.

Lupon innostajana tässä on ollutkin Bel Airin kauniisti kaareutuva peräpää, josta kaikki alkoi pari vuotta sitten. Reissulla Amerikan maalle Lupo löysi haluamansa, eli Bel Airin peräosaston ja haali sen mukanaan Ranskaan, josta sitten alkoi työstämään nyt ohessa nähtävää HD:tä. Työtä on varmasti riittänyt alkuperäisen takapuskurin skaalaamisessa, leikkaamisessa ja hitsaamisessa sellaiseen muotoon, että kaikki näyttää oikealta. Myös etulamppu on rakennettu 57 Bel Airin tyyliin.

Kaksi samanlaista.

Pitkä hainevätakapää vaatii myös pitkän takahaarukan, samalla Lupo teki pakoputken uusiksi, sillä se kulkee takalokasuojan sisällä ja oli tietysti asennettava samalla kertaa. 

Tästä oli vielä pitkä matka valmiiseen pyörään.

Grand National Roadster Show'ssa tammikuussa Pomonassa Kaliforniassa HD Bel Air valittiin Amerikan kauneimmaksi moottoripyöräksi. Samalla valinnalla olisi voinut hoitua melko monta muutakin maata. Jälleen kerran on osoitettu, että villi mielikuvitus ja äärimmäinen käsityötaito voivat oikeasti tuottaa mitä tahansa, ja että sellainen osaaminen todella on arvossaan.

Pidempi takahaarukka.

Moni muukin on yrittänyt rakentaa moottoripyörän ja auton yhdistelmää, mutta lopputulos on harvoin tasapainoinen ja silmiähivelevä. HD Bel Airissa kaikki on kohdallaan juuri siten kuin pitääkin.

Tässä vaiheessa muodot ovat jo kohdillaan.

Maalaus vaatettaa voittajan.

Ja lopuksi vielä teknisiä tietoja.

Varmemmaksi vakuudeksi vielä itse tekijä Lupo ja pyörä.