Hugo Svärd on nuoresta iästään huolimatta niittänyt paljon menestystä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin Svärdin ollessa Enduro Youth-luokan MM-nelonen edellisellä kaudella U20- mestaruuden lisäksi.

Toinen hyvin poikkeuksellinen asia on, että Svärdin isä Marko Laaksonen oli yksi Mika Aholan kovimmista kilpakumppaneista hänen urallaan. Ahola ja Laaksonen kilpailivat mm. useamman kerran legendaarisen Päijänteen ympäriajon voitosta. Kertaalleen Novemberkåsanilla kaverukset ajoivat vahingossa toisiaan päin sillä seurauksella, että molempien kilpailu jäi sillä kertaan kesken.

Svärdin isä Marko on Aholan tapaan voittanut ”Päitsin”, mutta tässä tilastossa Ahola vie voiton numeroin 6-2.

Hugo Svärd saa tulevalla kaudella maksettuja ilmoittautumismaksuja vastaan rahaa aina 1 000€ saakka. Kilpailujen lähtöluettelon ilmoittajakohdassa tulee lukemaan ilmoittajana Mika Ahola, joka stipendin lisäksi merkitsee, että kyseessä on nuori ja nopea kuljettaja.

Svärd kilpailee tulevalla kaudella edellisen kauden tapaan Kytönen Motorsport- tiimissä enduron SM- sekä MM-sarjassa.

Svärd on nuori lahjakas kuljettaja, mistä ovat osoituksena hienot saavutukset niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hänellä on vielä myös kaksi vuotta aikaa ajaa U20-luokassa. Stipendiä hän ei voi säännöistä johtuen toista kertaa voittaa. Hänessä on kuitenkin paljon potentiaalia ja tarina, että Aholan kilpakumppanin poika ajaa nyt hänen stipendiaattinaan on upea.

Mika Ahola

  • - 6 Päijänteen ympäriajon voittoa
  • - 5 Perättäistä MM-kultaa endurossa
  • - Historian vanhin maailmanmestari endurossa
  • - Historian nuorin Päijänteen ympäriajon voittaja
  • - Nukkui pois vuonna 2012